Dolar Yorumu ve Gram Altın | Blogdayazar

5 Kasım 2018 Pazartesi

Dolar Yorumu ve Gram Altın

dolar yorumları
 Merhaba, güncel Dolar TL ve Gram Altın yorumlarıyla tekrar birlikteyiz. Bu yazıda da gerek Döviz fiyatı gerekse Gram Altın tarafındaki gelişmeleri sizler için yorumlamaya çalışacağız. Önce Dolar endeksine bir bakalım. FED'in 2019'da faiz arttırımlarına devam edeceğini açıklamasından sonra Dolar endeksi gücünü korumakta. Ayrıca Cuma günü açıklanan Amerikan Tarım dışı istihdam verisinin beklentiler üzerinde gelmesi Dolar Endeksine olumlu yansımış durumda. İç gündeme bakacak olursak Dolar TLde geçtiğimiz hafta oldukça yoğun bir veri akışı gözlemledik. Hiç şüphesiz haftanın en önemli gelişmesi Türkiye ve Amerika tarafından ikili ilişkilerin normale döneceği yönündeki açıklamalar oldu. Diğer taraftan Cari açıkta görülen iyileşme, İstanbul'da gerçekleşen dörtlü zirve sonrası alınan kararlar Türkiye'nin CDS'lerine olumlu yansımış durumda. Buda doğal olarak Dolar TLde düşüş sürecini hızlandırdı. Önümüzdeki hafta Döviz fiyatını etkileyebilecek en kritik gelişme Türk-Amerikan ilişkilerinde atılan karşılıklı adımlar olacaktır. Amerika'nın İran'a uyguladığı ambargodan Türkiye'yi muaf tutması, Adalet ve Hazine Bakanlarına uygulanan yaptırımların kaldırılması ve Halbank davası ile ilgili gelişmeler Dolar TL açısından yönü belirlemek adına önem arz etmekte. Ayrıca Ekim ayı TÜFE verisi de takip edilmesi gereken veriler arasında.









 Teknik olarak kur geçtiğimiz haftayı önemli bir destek noktası olan 5,50 nin altında kapadı. Yukarıda bahsettiğimiz olumlu gelişmelerin devamı halinde önceki yazılarda belirttiğimiz 5,30 lara kadar bir düşüşün devamı yönünündeki görüşümüzde bir değişiklik söz konusu değil. Yukarı yönlü hareketlerde ise 5,58 seviyeleri önemli bir direnç. Burasının aşılması durumunda 5,66 lara kadar tepki alımları görülebilir. Teknik olarak ayrıca şunu da belirtmekte yarar görüyoruz. Grafikte de belirttiğimiz gibi rsı göstergesi ile fiyat arasında negatif uyumsuzluk söz konusu. Bunun da yeni haftada Dolar TLye  bir miktar alım getirebileceğini düşünüyoruz.

dolar yorumları



















Gram Altın

 Amerika ve Çin arasındaki gerilimin azalması şu an için ons tarafına olumlu yansımış görünüyor. Ancak piyasalar ticaret savaşlarının bittiğine henüz ikna olmuş değil. Ayrıca Amerika'da 6 Kasım günü yapılacak seçimlerden çıkacak sonuçta ons altın belirleyici olacaktır diyebiliriz. Gram Altın tarafında geçen hafta  Dolar TL deki düşüşe paralel sert hareketler yaşandı ve 220 desteği aşağı yönde kırıldı. Kur ve ons altının paralelinde fiyatlanan Gram Altın fiyatının yukarıda yazdığımız veri akışı neticesinde yön bulacağını düşünüyoruz. 


gram altın fiyatı


















 Teknik bağlamda Cuma günü 220 desteğinin altına çekilen Gram Altın fiyatı için karşımıza çıkan ilk destek seviyesi 212 civarı olduğunu söyleyebiliriz. Yukarı yönlü fiyatlamalarda 234 ve 236 seviyeleri önemini korumakta. Teknik analiz açısından Gram Altın için söyleyebileceklerimiz bunlar. Dolar TL ve Gram Altın için konuyu özetleyecek olursak. Özellikle Amerika tarafından gelecek veri akışı ve İran ambargosu sonucunda yaşanacak gelişmeler yeni haftanın takip edilmesi gereken başlıca konuları olacak. Teknik açıdan Dolar TL de 5,50 seviyesi ve Gram Altın da 220 ler halen önemini korumakta diyerek yazımızı sonlandırıyoruz. Diğer yazılarda görüşmek üzere...

UYARI: Buradaki yorum ve görüşler genel nitelikte olup, yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.
Grafik Kaynak: İnvesting

1 yorum:


  1. Yazılarınız harika, harika bir blogunuz var. Sıkılmadan okudum yazınızı. Sende Benim tavsiyelerime göz atmak istermisin.
    Sizide bloguma bekliyorum.
    Hello, you have a great blog. I'm waiting for my blog
    Gavsi Sani Sözleri

    Cerazza

    blog yazarları

    YanıtlaSil