Kripto Para al sat stratejileri nelerdir? | Blogdayazar

1 Ekim 2021 Cuma

Kripto Para al sat stratejileri nelerdir?

 Bu yazıda kripto para al sat taktikleri, kripto 

para ile nasıl al sat yapılır, kripto para işlem  

stratejileri nasıl uygulanır gibi soruların 

cevaplarını bulabileceksiniz

 
 Son  dönemlerin en gözde yatırım araçlarının başında gelen kripto paraların popülerliği her geçen gün artmakta. Yatırımcısını dakikalar içerisinde zengin edebilecek  kadar potansiyel sahip olan kripto paraların cazibesini arttıran diğer bir konu ise vergiye konu edilememesi. Bunların hepsini bir bütün olarak ele aldığımızda kripto paralar yatırımcısına birçok fırsatı altın tepside sunuyor. Tabi bu kazançları elde etmek basit olduğu kadar teknik bilgi de gerektirmekte. Bizde bu yazıda kripto para al sat taktiklerinin birçoğunu sizlerle paylaşacağız. 









Kripto para al sat taktikleri

Kripto para al sat taktikleri


1. Destek direnç seviyelerinden işleme girmek

 Bu strateji en fazla bilenen ve oldukça basit ve sıklıkla kullanılan bir kripto para al sat taktiği olarak karşımıza çıkmakta. Uygulanışı ise fiyatın en fazla yükseldiği yerin tespit edilmesi (direnç) ve fiyatın düzeltmesinin bittiği yani (destek) bölgesinden işleme girerek belirlenen hedef fiyata ulaşıldığında pozisyon kapatılmasıdır. İndikatörlerle uğraşmayı sevmeyenler için gerçekten iyi bir strateji olduğunu söyleyebiliriz.

2. Trend takipçiliği yapmak

 Tren takipçiliği genellikle  fiyatların sürekli arttığı dönemlerde uygulanan bir kripto para al sat taktiği olarak bilinir. Bu stratejide trend yönünde işleme girildikten sonra düzeltmelerde pozisyon kapatmadan trendin dönüşüne kadar beklemeyi gerektirir.  Bu bazen bir kaç gün sürebileceği gibi haftalarca da devam edebilir. Orta vadeli yatırım yapmayı sevenlerin uyguladığı yöntemlerin başında gelir.



3. Formasyonlardan yararlanmak

  Grafiklerde oluşan ikili tepe ,ikili dip, bayrak, flama, üçgen vb formasyonlara bakarak işleme girilmesi de yine önemli bir kripto para al sat taktiği olarak bilinir. Burada oluşan formasyonların yorumu yatırımcıya aittir ve formasyondaki kırılımlar dikkate alınarak işleme girilir. Riskli bir stratejidir; ancak doğru yorumların getirisi oldukça fazla olacaktır. 


4. İndikatörlerle işlem yapmak


 Hemen hemen her platformda kullanılan indikatörler kripto para al sat taktiklerinin de vazgeçilmezidir. Stokastik, RSI, MACDİ, Fibonacci, ema ve bunun gibi birçok indikatör kripto alım satım işlemlerinde kullanılır. Doğru sinyal almak için hiç birisi tek başına yeterli değildir. İki veya daha fazla indikatörden giriş onayı almak başarı şansınızı arttıracaktır.


5 Scalping yapmak

 Scalping en riskli kripto para al sat taktiği olarak bilinir. Çok fazla teknik bilgi ve hızlı karar vermeye dayanır. Küçük zaman aralıklarındaki dalgalanmalardan kazanç elde etmeye çalışılan bir stratejidir. Hatalı verilen kararlarda büyük kayıplar söz konusu olmaktadır.




 En çok tercih edilen Kripto para al sat taktilerinin birçoğuna yazımızda değindik. Son olarak kripto para alım satımlarında dikkat edilmesi gereken en önemli nokta ise risk ve para yönetimidir. Derinliği ve hacmi çok yüksek olan bu piyasada kaybetme olasılığınızın fazla olduğunu bilerek işlem yapmanız, kayıplarınızı minimize etmekte fayda sağlayacaktır. Risk ve para yönetimine ise diğer yazılarımızda geniş bir şekilde yer vereceğiz. 


UYARI: Burada yer alan yorum ve görüşler genel nitelikte olup, yatırım tavsiyesi olarak nitelendirilmemelidir.


0 yorum to “Kripto Para al sat stratejileri nelerdir?”

Yorum Gönder