İŞKUR MESLEK KURSLARI | Blogdayazar

11 Ekim 2016 Salı

İŞKUR MESLEK KURSLARI

İŞKUR MESLEK KURSLARI

  Aslında İŞKUR un uzun süredir devam eden bu projesi hakkında bir çoğumuz bilgi sahibiyiz. Ancak bu kapsamlı uygulamanın detaylarına da değinmenin Kurslara katılacak olanlara fayda sağlayacağını düşünerek konuyu ele almak istedim. Başlangıcından itibaren ülke genelinde büyük bir ilgi gören İŞKUR MESLEK KURSLARI nı bir süredir yakından inceleme fırsatı buldum ve edindiğim bilgileri bu yazıda sizlerle paylaşacağım. Detaylara girmeden önce İŞKUR un istihdam stratejisinin yıllar içerisinde nasıl bir değişim göstererek bu günlere geldiği hakkında kısa bir değerlendirme yapmanın konuyu bağlamak adına uygun olacağını düşünüyorum.İşsizlere iş bulmak amacıyla kurulan İŞKUR özellikle 2000 li yılların başından itibaren istihdam politikasında devrim niteliğinde değişikliklere gitti. İş başı eğitim programları, iş ve meslek danışmanlığı ve burada bahsedeceğim İŞKUR MESLEK KURSLARI gibi pek çok farklı uygulamayla cari işsizliğin azaltılmasına yönelik İŞKUR un yaptığı çalışmalar son 10 yılın işsizlik rakamlarına gözle görülür şekilde yansımış durumda. Ayrıca İŞKUR MESLEK KURSLARI nı tamamladıktan sonra işe yerleşenlerin sayısı da azımsanacak gibi değil. Kısacası çeşitli nedenlerden dolayı ileri düzeyde eğitim alma şansı bulamayanlar için İŞKUR MESLEK KURSLARI gerçekten büyük bir fırsat. İŞKUR un sunduğu bu fırsatı değerlendirmek ise tamamen bizim elimizde. Aşağıda İŞKUR MESLEK KURSLARI na katılma şartlarını ve eğitimi verilen bazı meslek dallarını tanıtmaya çalışacağım ama önce İŞKUR MESLEK KURSLARI na katılmadan yapmanız gereken ilk ve belki de en önemli şey eğitimini alacağınız mesleğe uygun olup olmadığınız hakkında bir değerlendirme yapmanız olacaktır. Sonuçta sizi en iyi tanıyan kişi yine sizsiniz.

İŞKUR MESLEK KURSLARI na Katılım Şartları

İŞKUR MESLEK KURSLARI
 İŞKUR MESLEK KURSLARI na katılabilmeniz için bazı şartların olduğunu yukarıda aktarmıştım. Bu şartların ilki İŞKUR un sistemine kayıtlı durumda bulunmanız. Eğer herhangi bir kaydınız yoksa bulunduğunuz bölgedeki İŞKUR a müracaat edebilir veya internet üzerinden bu işlemi yapabilirsiniz. İŞKUR MESLEK KURSLARI na katılmak için aranan diğer bir şart ise 15 yaşını bitirmiş olmak. Diğer koşullarında şöyle özetleyerek olursak; seçilen mesleğe ve işverenin aradığı özel şartlara sahip olmak, katılan kişilerin emekli olmaması ve adayların İŞKUR un İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmış olması gerekli koşullar arasında bulunuyor. Eğer bu şartlara uygun durumda iseniz İŞKUR MESLEK KURSLARI na katılabilirsiniz. İŞKUR MESLEK KURSLARI nda verilen eğitimler 120-320 saat arasında değişiyor. Bu eğitimler genellikle aynı bölgede bulunan meslek liselerinde verilmektedir. İŞKUR MESLEK KURSLARI na devam ettiğiniz her gün için size devlet tarafından 20 ₺ ödenir. Bu ücretler ay sonunda açtırdığınız banka hesabına yatacaktır. Kurslara katılmak şartları ve kurs süreci için sizlere söyleyebileceklerim bu kadar. Peki, İŞKUR MESLEK KURSLARI nda hangi mesleklere yönelik eğitimler veriliyor? Sorunun cevabını aşağıda bulabilirsiniz.

İŞKUR MESLEK KURSLARI: Meslekler

  Sizlere tanıtacağım ilk meslek Bilgisayarlı Muhasebe elemanı. Vardiyası olmayan bir işte çalışmak ve hafta sonunu evde geçirmek isteyenler için ideal bir meslek. Bu meslek için verilen eğitimler genellikle Tek düzen hesap planını içerir. Burada ayrıntılarını yazmadan Tek düzen hesap planını açacak olursak; muhasebe ile ilgili fatura ve belgelerin kayıtları, kamu ile ilgili muhasebe işlemlerinin takip ve kayıtları, envanter, bilanço işlemleri Tek düzen hesap planı içerisinde yer alan konulardır. İmalat sanayiine ilgi duyuyorsanız Bilgisayar destekli tasarım elemanı kursu sizin için uygun olabilir. Bu meslek kursu CNC adı verilen ve bilgisayarla kumanda edilen torna tezgahlarının kullanımına yönelik eğitimleri kapsamakta. Bunun için istihdam talebi oldukça fazla olduğu için Organize Sanayi bölgelerinde İŞKUR dan ayrı olmak üzere bu mesleğin eğitimi veriliyor. Meslek tanıtımları için yazacaklarım bu kadar, ancak koluna "Altın bilezik" takmak isteyenler için İŞKUR MESLEK KURSLARI nda bir çok farklı eğitim katılımcılarını bekliyor. Diğer kurslar hakkında bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz. Bununla birlikte İŞKUR un diğer projeleri olan Girişimcilik ve İşbaşı eğitim programları hakkındaki bilgilerimi sonraki yazılarımda paylaşacağımın sözünü vererek sizlere veda ediyorum. Hoşçakalın. Blogdayazar

0 yorum to “İŞKUR MESLEK KURSLARI”

Yorum Gönder