AMWAY | Blogdayazar

17 Ağustos 2015 Pazartesi

AMWAY

AMWAY
  Eminim bir çoğunuza yüksek prim, parlak bir kariyer ve kendi işinizin sahibi olmak gibi vaatlerle network pazarlama işi teklif edilmiştir. Tabi bu tekliflere cevabınız ne oldu bilemem ama sektörü yakından takip eden birisi olarak yeni tanıştığım Amway firmasını bu yazımda kısaca sizlere tanıtmak istiyorum. Richard DeVos ve Jay Van Andel adlı iki Hollandalı girişimci tarafından kurulan Amway yaklaşık 80 ülkede faaliyet gösteren bir firma ve Türkiye'de de 26 yıldır varlığını sürdürüyor. Merkezi Amerika'da bulunan Amway, Nutrıway (Sağlık-Beslenme), Amway Home (Temizlik), Amway Artistry (Kozmetik) ve diğer ürünleriyle geniş bir portföye sahip. Ulusal çapta yaptığı reklamlarda Amway Home ve Amway Artistry serilerini ön plana çıkararak kendinden bahsettiren Amway diğer ülkelerde olduğu gibi Türkiye'de de "Bire bir satış yöntemi" yani kişisel bayilik vererek ürünlerini pazarlamakta. Buraya kadar yazdıklarım işin genel kültür boyutuydu. Şimdi siz pazarlamaya gönül verenler olarak "Amway ile çalışmak bize ne kazandırır?" "Amway in diğerlerinden farkı ne?" diye düşünüyorsanız yazımın devamını okumanızı tavsiye ederim.





Amway Yorumları


Öncelikle şunu belirtmekte fayda var. Network sistemleriyle ürün satışı yapan firmaların sayısı her geçen gün artıyor. Firmalar arasındaki rekabet arttıkça da bu işin piyasası gittikçe kirlenmekte. Şöyle söylemek gerekir ki, çalıştığınız firmanın dağıtım kanallarının yetersizliği sipariş verdiğiniz ürünlerin zamanında gelmemesine ve ürünlerin elinizde kalmasına sebep olabilir. (Çünkü müşteriler beklemeyi sevmez) ayrıca hak ettiğiniz prim yerine firmanız tarafından ürün siparişi vermeye zorlanmanızda karşılaşabileceğiniz durumlardan. Ben Amway in bu gibi durumlarda nasıl bir politika izlediğini detaylı olarak araştırdım. Görüşme fırsatı bulduğum Amway Serbest Girişimcilerinin hemen hemen hepsi primlerin vaat edilen zamanda yatırıldığını, Türkiye genelinde siparişlerin en geç 48 saat içerisinde ellerine ulaştığını Amway Genel Merkezinin Feedback nin çok hızlı olduğundan bahsettiler. Amway e bu kadar güvenmemin başka bir nedeni de kullandığım ürünlerin gerçekten ödediğim paraya değmesi. Aşağıda denediğim Amway ürünlerinden bazılarını sizlerle paylaşacağım. Ürünlerin bileşenlerinden, yapısından  söz etmek açıkçası bana pek de samimi gelmiyor. Hani bir söz vardır: "Anlatılmaz, yaşanır" diye başlar. Amway ürünlerini kullandığınızda ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız.

Amway Nutrıway 

AMWAY
   Burada sizlere bahsedeceğim ilk Amway ürünü yanda da resmini gördüğünüz Amway Nutrıway serisinin en fazla rağbet edilen üyesi Vitamin C plus. Eğer sabahları kendinizi yorgun hissediyorsanız, gün içinde enerjiniz çabuk tükeniyorsa kesinlikle denemenizi tavsiye ederim. Ayrıca bu Amway ürününün sigaranın zararlarını da ciddi derecede azalttığı biliniyor. Sigara kullanan birisi olarak bu Amway ürününü kullandıktan sonra farkını gördüm.

AMWAY
     Diğer tanıtmak istediğim ürün ise yine  Amway Nutrıway  ailesinin bir ferdi olan Daily. İçerisinde 13 farklı vitamini barındıran  Daily özellikle yaşlı ve çocuklar  için faydalı bir besin takviyesi olmasıyla ön plana çıkıyor.
AMWAY

    Tanıtacağım son Amway Nutrıway ürünü ise Glucosamine. İsminin okunuşu biraz zor ama faydası büyük.  Son dönemde diz ve eklem ağrısı çeken kişilerin ameliyat ile eklemlerine sıvı enjekte edildiğini duymuşsunuzdur. Bu besin takviyesi eklemleriniz için gerekli olan sıvıyı vücudumuzun kendisinin üretmesine yardımcı olmakta. Ayrıca Skolyoz hastalığının tedavisinde de bu Amway ürününün çok başarılı sonuçlar verdiğini biliyoruz. Amway ürünlerinin hepsini burada yazmamız mümkün değil. Ben favorilerimden bazılarını paylaştım. Tabi bunlar Amway ürünleri hakkında yorumlardan bir bölümü. Diğer Amway serilerini incelemek istiyorsanız Amway Türkiye nin internet sitesine buradan bağlanabilirsiniz. Böylece Amway ürünlerinden kısaca bahsetmiş olduk. Peki Amway ailesine katılmak için neler yapmamız gerekiyor?  bir de ona bakalım.





Amway Giriş


   Her şeyden önce Amway Serbest Girişimcisi olabilmek için 18 yaşını doldurmuş olmanız gerekiyor. Amway e üyelik sürecinin devamında ise kendinize bir sponsor bulmanız gerekir. Sponsorunuza bilgilerinizi verdikten sonra Amway e Online olarak kaydınız yapılıyor ve sizlerde Amway Serbest Girişimcisi oluyorsunuz. Sponsorlarınızla bir araya geldiğinizde onlar size mutlaka Amway iş planından bahsedeceklerdir. Prosedürler gereği Amway iş planı burada sizlere aktarmam mümkün değil. Ama dinlediğinizde mutlaka ilginizi çekecektir. Bu arada önemli bir konuyu da vurgulamam gerekiyor. Daha önceki yıllarda Amway kendisiyle çalışmak isteyen adaylardan 60 TL'lik bir üyelik ücreti talep ediyordu. Bu ücreti alırken de eğer 6 ay içerisinde Amway den istifa ederseniz bu ücret size geri ödeniyordu. Şimdi size güzel bir haber vermek istiyorum. Alınan bu üyelik ücreti 2015 yılından itibaren kaldırıldı. Üyelik sürecine geri dönelim. Kayıt işlemleriniz tamamlandıktan sonra Amway in internet sitesinden sponsorlarınız tarafından oluşturulacak Amway kullanıcı adı ve şifrenizle iş bilgilerinizi yönetebileceğiniz Amway giriş  panelinde  bulunan Amway Serbest Girişimci numaranızı alarak herhangi bir Garanti Bankası şubesine giderek bir Amway hesabı açtırmalısınız. Bu hesapla Amway tarafından size yatırılacak primleri alabilir ve ürün siparişi verdiğinizde ürün bedelini bu hesap yardımıyla ödeyebilirsiniz. Yukarıda bahsettiğim kullanıcı paneline değinecek olursak, bu panel yardımıyla online ürün siparişi verme, müşterilerinizden online olarak sipariş alma, altınızda bulunan Amway Serbest Girişimcilerini takip edebilme yatan primlerinizi görebilme gibi imkanlara sahip oluyorsunuz. Ayrıca panelin içinde bulunan Web sayfasıyla da favori ürünlerinizi sergileme imkanınız bulunuyor. Bu sayfanın isteğinize göre Google, Yahoo, Yandex... gibi arama motorları tarafından algılanabilmesi online olarak sipariş alma şansınızı oldukça arttırıyor. Amway hesabınızın açılmasıyla birlikte de Amway üyelik süreciniz tamamlanmış oluyor. Şimdi aktif bir Amway Serbest Girişimcisi olarak Amway de kariyer basamaklarını tırmanmaya başlayalım ne dersiniz?

Amway üyelik ve kariyer


   Amway e ilk adımınızı attıktan sonra bu işte başarılı olabilmeniz için sıkı bir şekilde çalışmaya başlamanız gerektiğini öncelikle vurgulamam gerekiyor. Çalışmaya başladıktan sonra Amway in üyelerine ücretsiz olarak gönderdiği Amagram dergisi her ay adresinize gelecektir. Bu dergide Amway in yeni ürünlerini, Amway de başarılı olmanın ip uçlarını ve Amway de belirli seviyelere ulaşmış üyelerin başarı hikayelerine rastlayabilirsiniz. Ayrıca Amway de seviye atlayıp Amagram dergisinde isminizi gördüğünüzde işe olan şevkinizin artacağından şüphem yok. Amway de seviye atlayabilmeniz için satış kotanızın yüksek olması gerekir. Bunun içinde çevrenizdeki insanlara Amway i tanıtmanız ve onlarında Amway üyesi olmasını sağlamalısınız. Bunu yaparak kendi alt gruplarınızı oluşturabilir ve daha yüksek prim kazancı sağlayabilirsiniz. Her konuda olduğu gibi Amway işinde de başarılı olmak için eğitim şart. Üyelerin yaptıkları işte uzmanlaşabilmeleri adına sponsorlar tarafından Amway eğitim seminerleri düzenleniyor. Şimdilik Amway in düzenlemiş olduğu bu seminerler Ankara, İzmir, İstanbul ve Bursa gibi büyük şehirlerde yapılmakta. Şunu söylemeliyim ki; Amway de hızlı bir şekilde kariyer yapmak tamamen sizin elinizde. Şimdi Amway işini başarılı bir biçimde yürütebilmek için edindiğim tecrübelerden bazılarını sizlere aktarmak istiyorum. Hayatın her alanında iletişim olmazsa olmaz bir unsurdur. Sizlerde çevrenizde Amway i tanıtırken karşınızdakilerle etkili bir iletişim kurmak zorundasınız. Bunu başarabilmek için de çok sayıda yan dal kitap okumanız gerekecektir. Evet size biraz sıkıcı gelse de kitap okudukça insanlarla etkileşiminizin daha pozitif hale geldiğini göreceksiniz. Diğer bir konu ise sattığınız Amway ürünleri hakkında yeterince bilgi sahibi olmanız. Çünkü müşterilerinizin daima ürünler hakkında itirazları olacaktır. Bu itirazlara tatmin edici cevaplar vermeniz gerekir. Belki de en önemli konu müşterilerinizin ihtiyaçlarını keşfetme gerekliliği. Elinizdeki Amway ürünlerinin bu ihtiyaçları giderebileceği konusunda müşterinizi ikna etmek uzun vadede başarılı sonuçlar verecektir. Bu konuda daha fazla bilgi edinmek için yazmış olduğum şu makaleye bakabilirsiniz. Böylece yazıma son verirken Amway hakkında bilgi sahibi olmak isteyenlere Amerikan efsanesi olarak nitelendirebileceğim bu firmayı elimden geldiğince tanıtarak görevimi yaptığımı düşünüyorum ve Amway in meşhur sloganıyla sizlere veda ediyorum: "BİZ AMWAY E GÜVENİYORUZ YA SİZ..." Blogdayazar

0 yorum to “AMWAY”

Yorum Gönder