Dolar Yorum | Blogdayazar

11 Şubat 2019 Pazartesi

Dolar Yorum

Güncel dolar yorumları
 Merhaba,  güncel dolar yorumları ile tekrar birlikteyiz. Bugün yine geride bıraktığımız haftada dolar TL tarafında yaşanan önemli gelişmeleri ve yeni hafta için beklentileri sizlere aktarmaya çalışacağız.  Cuma günü ABD Tarım  Dışı İstihdam verisinin beklentilerin üzerinde gelmesi ile birlikte dolar, gelişen ülke para birimlerine karşı değer kazandı. Diğer taraftan İtalya ve Almanya'dan gelen zayıf veriler ve Amerika-Çin ticaret anlaşmasında sonuca varılamayacağı endişeleri dolarda kazançları arttıran konular arasındaydı. İçeride ise Ocak ayı enflasyon verisi takip edildi. Veri sonrası dolar lehine hareketler görülse de bunun etkisinin sınırlı olduğu görüldü. Yukarı yönlü hareket eden CDS lerde dolar lehine hareketlerin sürmesine neden oldu. Amerika ile Münbiç konusunda yürütülen müzakereler ve Rusya tarafından  yapılan açıklamaların kurda etkisi sınırlı oldu.  Teknik olarak geçtiğimiz haftaya 5,20 seviyelerinden başlayan dolar TL de  dolar endeksinin yükselmesine paralel 5,30 direncine kadar ataklar görülse de bu seviyeyi aşamayan dolar 5,24 seviyesinden kapanış gerçekleştirdi. Bu noktadan sonra önümüzdeki süreçte dolarda neler yaşanabilir? birde buna bakalım.  İlerleyen dönemde gerek yerel seçimlerin yaklaşması gerekse artan jeopolitik riskler nedeniyle dolar TL de dolar lehine hareketlerin oluşmasına neden olabilir. Tabi burada doların aşırı yükselmesi durumunda MB tarafından aksiyon alınabileceğini bir kez daha hatırlatmakta yarar var.  Teknik analize baktığımızda ise son dönemlerde 5,20 seviyesinin önemli bir destek haline geldi. Önümüzdeki hafta bu desteğini kırılması durumunda 5,15 lere doğru bir yolculuğun başlayabileceğini söyleyebiliriz. Yukarı yönlü ataklarda ise 5,30 seviyesi geçilmesi halinde 5,35 lere kadar alımlar görülmesi mümkün olacaktır.










Gram Altın

 Euro Bölgesinde yaşanan olumsuz gelişmeler ve artan büyüme endişeleri ons altında güçlü seyrin devamını sağlamakta. Azalan risk iştahı ile birlikte ons altın talep görmeye devam ediyor. Geçen hafta ise Amerika ve Çin tarafından yapılan açıklamaların ardından 1305 seviyelerinden dönen ons altındaki yükselişin devamını gelecek haftaya da taşıması beklentiler dahilinde.  Ons altındaki yükselişlere karşın gram altın yerinde saymaya devam ediyor. Dolar tarafında görülen zayıf seyir gram altının yükselmesine engel olan temel faktör olarak karşımıza çıkmakta. Geride bıraktığımız haftaya 220 lerden başlayan gram altın Tarım Dışı İstihdam verisiyle yukarı doğru bir atak yaptıysa da dolardaki geri çekilmeye paralel 221 seviyesinden kapanış gerçekleştirdi. Önümüzdeki hafta ise kur tarafındaki seyrin yönü gram altın için belirleyici olacaktır. Bunu teknik anlamda ifade edersek,  olası bir yükseliş durumunda 223 ve 225 e kadar alımlar görülebilir.  Aşağılarda 220 ve 218 takip edilmesi gereken destekler. 

  Özetle, yeni  haftada azalan risk iştahı, yaklaşan seçimler ve jeopolitik risklerin artması neticesinde dolar TL tarafında dolar lehine hareketler görülebileceğini ve 5,30 direncinin takip edilmesi gerektiğini, ons ve dolar tarafındaki değer artışlarının gram altına olumlu yansıyabileceğini teknik manada 225 seviyesinin önemli olduğunu söyleyerek yazıya noktayı koyuyoruz. Herkese bol kazançlar.

 UYARI: Burada yer alan yorum ve görüşler genel nitelikte olup, yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

0 yorum to “Dolar Yorum”

Yorum Gönder