İlk Yazım | Blogdayazar

18 Ekim 2017 Çarşamba

İlk Yazım

Güncel
İlk değil aslında. İki yıldır zaman zaman yazıyorum da "hayata dair" ilk yazım bu. Hayata dair... önceleri görünce şaşırıyordum. Hayata dair. Dilekçe gibi.  Soğuk geliyordu. Sevmiyordum.  Kısa süre önce zoraki birkaç tanesini açıp okudum. Çok Yabancı gelmedi.  Birde ben denemek istedim. Otuzunu geçmiş birisi olarak vadır herhalde hayata dair birkaç sözüm, diye düşündüm. Sahi ne yazacaktım? hüzünleri yaldızlı cümlelere mi boyasam, içine acı mı katsam? zor bir başlangıç. Yalan değil. Hayat fazla dövmedi beni. Ya da hep kaçtım kavgadan. Neyse , başka bir şey bulayım en iyisi.  Aşktan bahsedeyim mi? herkesin hoşuna gider. Elime sazı, dilime sözü karşıma karakaş kara gözü aldık mı oldu bu iş. Olmadı arkadaş. Yahu hayatında kaç kere aşık oldun dostum. Kendi kendime söyleniyorum siz aldırmayın. Aşık olunca yazarım başka bir şey bulmak lazım. Yemekle ilgili birşeyler yazayım bari. Olur herhalde. Pilavlar,dolmalar,börekler... okuyanın canı çeker. Yemek dediğin "emek" ister cancağızım bu konuda döktüm mü ter? dökmedim dökmedim bu garip hep hazırdan yer. Yine karavana. Bazen içimdeki şairi boğasım geliyor. Laf aramızda güzel de laf sokuyor insafsız. Bunaldım iyice, kendimden şüphelenir oldum. Kardeşim oyuncak diye mi yaşadık hayatı; sobaya odun niyetine mi devirdik yılları? soba... geçmiş, mazi? hemen çöktüm klavyenin başına. Tabi ya! telgrafın tellerine konarım, aldığım mesajı Beyoğlu'na yollarım. O da olmazsa büyüklerden duyduğumu yazarım. Herşey siyah beyaz. Oldu galiba. Bizim "şair" de tık yok. Yok. Niye? ne oldu yine? benimde kendine benzettin kalemi kırılasıca. Olmaz yazamazsın.  Sen renkli televizyon çocuğusun incitme atanın hatıralarını, iki renge nasıl sığdırırsın koskoca hayatı? şahmat. Ama bir ihtimal daha var: Kitaplar. Kitapları yazayım. Liseden kalma cümlelerimde var nasıl olsa. Yazar bu romanında oldukça sade ve akıcı bir dil kullanmış... Yoruldum artık. Yazamayacağım. Maç dönmez artık bu saatten sonra. Beceremedim hayata dair yazmayı. Işığı gördüm ama tünel bayağı uzun. Hayat gibi. Hayatı yakalamak gerekiyor galiba bir şeyler söylemek için. Bugün bunu öğrendim. Görmek, gözlemlemek, sarılmak, ağlamak... arada bir sillesinden nasibini almalı yazmak için. Aşkı beş dakikaya sığdırmamalı; pişirdiğini beraber yemeli insan, sofradaki sohbetleri herkes yüreğinde hissetsin. Hayat gibi ağzına kadar dolu olmalı, demlenmeli ki tat bıraksın.  Benden bu kadar. Akşamı yaptık yine. bir çay yapalım da "dem"lenedursun. Gelen olur belki...

12 yorum:

  1. iki yıllık yazılarını, bu yazına sığdırmış gibisin..:) yazın iki kişi arasında geçen sohbet yazısı gibi olmuş ve yazında hayatın cilveleri göze çarpıyor..demli çay içerken,bu sohbet iyi giderdi herhalde..:) eline sağlık..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Gönlümde ne geçiyorsa yazmaya çalıştım.

      Sil
  2. Son noktayı koymuşsun:) Kesinlikle tünel bayağı uzun, kelimelere dökülecek şeyler tünelin ortasından sonra başlıyor :)
    Güzel bir yazıydı Ceyhun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. Yazarken bunu düşündüm zaten. Otuzdan sonra insan hayata daha farklı bakıyor.

      Sil
  3. Aslında yoğun yaşıyoruz çoğu zaman hayatı da yazmaya gelince çıkmıyor bazen kelimeler.Belki yanakta bir damla yaş oluyor ya da minik bir tebessüm dudakta..
    Güzel bir yazı olmuş hayata dair:) elinize saglık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağolun çok güzel yazmışsınız. Farklı bir konuda yazarken kelimeleri bir araya getirmek zor oluyor hakikaten.

      Sil
  4. Ekonomi, Pazarlama, Güncel... birçok konu zaten hayata dair. Herkesin hayatı karşılama ve yol alma metotları farklı sadece. Kimileri hüznü kimileri de komediyi sever, lakin burada hayatın sunuları da önemlidir. Yüreğimiz hangi konuya yatkınsa içtenliği elden bırakmadan sadece bunları yaşatmak bile yeterli.

    Paylaşım için teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  5. Haklısınız. Diğer içeriklerimde hayata dair konular. Ancak bu yazı genelden "özel"e doğru bir yönelimin başlangıcı. Farkındalık uyandırmak için göze çarpan bir başlık kullanmak istedim. içerik ise bugüne okuduğum bloglarda ilgili kısa yorumlardan ibaret. Farklı yorumunuz için teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  6. Yanıtlar
    1. Teşekkürler. Umarım devamında getiririm.

      Sil
  7. Ne dolu dolu bir hayata dair yazısı olmuş aslında ! Çok güzeldi.Okumaktan zevk aldığım bir blog daha keşfettim :)) Selamlar...

    YanıtlaSil
  8. Teşekkür ederim güzel yorumlarınız için.

    YanıtlaSil