Anacm, Kords ve Deva Hisse Yorumları | Blogdayazar

25 Mayıs 2020 Pazartesi

Anacm, Kords ve Deva Hisse Yorumları

hisse senedi analiz
 Merhaba, yeni hisse senedi yorumlarıyla birlikteyiz. Anacm, Kords ve Deva hisse senetleri bugünkü yazımızın başlıklarını oluşturacak. Tabi hisse analizlerine geçmeden önce endeksin genel durumuna kısaca bakalım. 81 bin seviyesinden başlayan yükselişini devam ettiren Bist 100 102 bin civarında başlayan düzelme hareketini trend desteği olan 97 bin seviyesinde tamamlayarak 103 bin üzerinde kapanış gerçekleştirdi. Önümüzdeki hafta için 103 bin üzerinde kalıcı hareketler görülmesi durumunda 105 ve 107 bin dirençleri takip edilebilir. Diğer taraftan Olası düşüşlerde ilk destek noktası 98 bin seviyesi olarak karşımıza çıkmakta.  diyerek endeks yorumlarını bitiriyor ve Anacm hissesi ile analizlerimize devam ediyoruz.










Anacm hisse yorum

Anacm hisse yorum





 2,30 dibinden tepki gören anacm hissesi geride bıraktığımız hafta görselde belirtildiği üzere yükselen trend çizgisinin altına sarktı. Bu bölgeden toparlanan fiyat tekrar 4,40 üzerini denese de satış baskısı ile birlikte 4,27 seviyesinden kapanış gerçekleştirdi. Anacm hissesinde yükselişin devamı için trend çizgisinin üzeri olan 4,41 seviyesinin üzerinde kalıcılık görmek gerekecek. Bunun sağlanması halinde 4,69 civarına kadar bir yükseliş görülebilir. Ayrıca RSI göstergesine baktığımızda negatif uyumsuzluk göze çarpmakta. Şuan 68 seviyesinde bulunan RSI şuan ki grafiği desteklemekte MACD ise yeni bir satış sinyali üretmek üzere histogramın negatife dönmesi satış baskısını arttırabilir. Olası bir düşüş senaryosunda 4,15  devamında ise 3,84 bölgesindeki gap kapanabilir.



Kords hisse yorum

Kords hisse yorum




 Yükselen trendi 11,60 direnci civarında son bulan kords hissesi trend desteğini kırması ile birlikte fibonacci 0,50 seviyesi olan 10,11 bölgesinde tepki gördü. Buradan tekrar yükseliş gösteren kords hissesi için trendin devamından bahsetmek için 12,30 üzerini görmek gerekecektir. Tabi bunu gerçekleştirebilmek için önce 11,60 kuvvetli direncinin üzerine çıkılması gerekecek. Aşağıda ise 10,34  ve 9,92 takip edilmesi gereken destekler. Göstergelere bakacak olursak, RSI 54 seviyesinde ve kolunu aşağı çevirmiş durumda. Yükselişi destekleyebilmesi için 67 seviyesini geçmesi gerekecektir. MACD alım sinyali üretmiş ancak histogramı negatif.






Deva hisse yorum

Deva hisse yorum







Deva hissesi agresif yükselişini yükselen trendi içerisinde sürdürüyor anacak gerek göstergeler gerekse grafikteki gaplar artık daha dikkatli olmayı gerektiğini söylemekte. Teknik olarak trend çizgisinin üzerinde hareketini sürdüren deva hissesinde yukarı yönlü hareketlerin devamı için 19 direncinin üzerinde kapanışlara ihtiyaç var. Bu seviye üzerinde kalıcılık sağlanması durumunda 21 seviyesine doğru bir atak görülmesi mümkün olabilir. Diğer taraftan göstergelerden RSI a baktığımızda uyumsuzluğun yanı sıra bir sıkışma görmekteyiz. Bu sıkışmanın aşağı yönlü kırılması durumunda 13,65 gapinin kapanması gerçekleşebilir bu da trend desteğinin denenmesi anlamına gelecektir. Son olarak MACD ise satış sinyali vermiş ve histogram negatife dönmüş durumda. 


UYARI: Burada yer alan yorum ve görüşler genel nitelikte olup, yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.
Grafik Kaynak: İnvesting

2 yorum:

  1. Bilgi sahibi oldum
    Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  2. Paylaşımlarınızı severek takip etmeye çalışıyorum daha nice paylaşımlarınız olur inşaallah...Sıkılmadan dirayetle :)...Selam ve Dua ile...

    Selam ziyareti :)

    YanıtlaSil