Güncel Dolar Yorumları | Blogdayazar

4 Şubat 2019 Pazartesi

Güncel Dolar Yorumları

dolar yorum
 Merhaba, yeni bir Dolar yorum yazısıyla sizlerle birlikteyiz. Bugün kur tarafında geride bıraktığımız haftadaki önemli gelişmeleri ve yeni hafta için Dolar TL de beklentilerini paylaşacağız.  Geride bıraktığımız haftanın en önemli gelişmesi kuşkusuz FED in faiz kararı oldu. Faizlerde herhangi bir değişikliğe gitmeyen FED in güvercin tutumu neticesinde Dolar gelişmekte olan ülke para birimlerine karşı değer kaybetti. Diğer taraftan Amerikan Tarım Dışı İstihdam verisi beklentilerin üzerinde gerçekleşti.  İç gündemde ise Merkez Bankası'nın yılın ilk enflasyon raporu Dolar TL tarafından hareketliliğe neden oldu.  MB nin 2019 ve 2020 yılları için enflasyon tahminlerini aşağı yönlü revize etmesi ve MB Başkanı Murat ÇETİNKAYA'nın para politikalarında enflasyonun ikna edici seviyelere gelene kadar sıkı duruşun devam edeceğini vurgulaması TL'nin Dolar karşısında kazanımlarını arttırdı. Teknik tarafta geçen haftaya 5,25 seviyesinden başlayan Dolar TL de FED beklentisi ile 5,34 lere kadar bir yükseliş yaşandı. Ancak FED kararı sonrası Dolar 5,15 i test etti. Haftanın son günü Tarım Dışı İstihdam  verisi ile toparlanan Dolar TL 5,20 Seviyesinden kapanış gerçekleştirdi. Peki önümüzdeki haftada Dolar TL nasıl bir seyir izleyebilir?  yukarıda bahsettiğimiz FED in faiz kararı neticesinde sermaye hareketlerinin gelişmekte olan ülke piyasalarına kayması , hisse senedi piyasalarının ciddi yükselişler göstermesi , içeride ise CDS lerdeki gerileme Dolar TL açısından TL yi güçlü tutmaya devam edebilir. Ayrıca MB nin para piyasalarındaki aşırı dalgalanmalar durumunda aksiyon alacağını sıklıkla vurgulaması ve ekonomi yönetiminin sıkı mali politikalardan taviz verilmeyeceği yönündeki açıklamaları ilerleyen dönemlerde de TL nin Dolar karşısındaki kazanımlarını koruyabileceğine dair önemli bir işaret olarak karşımıza çıkıyor.  Bu görüşlerimizi teknik anlamda ifade edersek; haftayı 5,20 civarından kapatan Dolar TL de satış baskısının devamı halinde 5,17 ve 5,13 destekleri takip edilebilir. Yükseliş hareketlerinde ise 5,25 ve 5,31 önemli direnç noktaları.











Gram Altın

 Global çapta artan jeopolitik riskler ve resesyon endişeleri  ons altının güçlü kalmasını sağlayan başlıca unsurlar arasında. FED kararı, Venzuela'daki belirsizlik Breixt süreci ons altının değer kazanımlarını arttıran diğer konular olarak karşımıza çıkmakta.  Geride bıraktığımız haftada FED sonrası kazançlarını arttıran ons altın haftayı 1317 seviyesinden kapattı. Önümüzdeki hafta içinde azalan risk iştahına paralel ons altında yükselişin devamını bekleyebiliriz. Gram Altın ise onstaki yukarı yönlü hareketlere tepki vermekte zorlanıyor. Bunun temel nedeni ise Dolardaki zayıf seyrin sürmesi.  Geride bıraktığımız haftada yatay bir görünüm sergileyen Gram Altın için Dolardaki düşüş eğilimine paralel yatay serin devamının sürmesi beklentilerimiz dahilinde. Teknik analize baktığımızda ise yukarı yönlü hareketlerde 223, bu noktanın geçilmesi halinde 225 dirençleri takip edilebilir. Satışların artması durumunda trend desteği olan 218 seviyesine dikkat edilmeli.

 Özetleyecek olursak; Önümüzdeki hafta Dolar TL tarafında TL lehine hareketlerin devam edebileceğini ve 5,13 seviyesinin takip edilmesi gerektiğini, Gram Altında yatay seyrin devam edebileceğini 218 seviyesinin burada önemli olduğunu hatırlatarak yazıyı sonlandırıyoruz. Şimdilik bizden bu kadar. Diğer yazılarda görüşmek üzere. Herkese bol kazançlar.


 UYARI: Burada yer alan yorum ve görüşler genel nitelikte olup, yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

1 yorum: