Dolar Yorumu 22.10.2018 | Blogdayazar

22 Ekim 2018 Pazartesi

Dolar Yorumu 22.10.2018

Dolar yorum
 Merhaba yine bugün Güncel dolar yorumları ile beraberiz. Evet geçtiğimiz hafta Dolar TL açısından oldukça yoğun bir gündem vardı. Rahip davasının sonuçlanması, enflasyon ile toptan mücadele gibi konular Döviz fiyatını etkileyen en önemli gelişmeler olarak karşımıza çıktı. Tabi burada en önemli konu rahibin serbest bırakılması oldu. Tahliye haberiyle 5,90 desteğini kıran kur 5.50 lere kadar önemli bir geri çekilme yaşadı. Ayrıca yerel para ile yapılan ticaret oranının artması tl'nin güçlenmesi adına olumlu bir katkı yaptığını söyleyebiliriz. Ayrıca geçtiğimiz haftaki FED tutanaklarının ardından FED'İN faiz arttırımlarına devam edeceğinin açıklanması Dolar endeksinde bir yükselişe neden oldu. Bu da gelişmekte olan ülkelerin para birimlerine karşı negatif bir baskı unsuru olarak karşımıza çıktı. Ancak beklentiler dahilinde yaşanan bu gelişme karşısında Dolar karşısında değer yitiren diğer para birimleri kısa sürede toparlandı.   Peki yeni haftada Dolar TL'de  neler olacak? şimdi ona bakalım.

Temele dayalı bir Dolar yorumu yapmak gerekirse rahibin tahliyesiyle birlikte Amerika ile ilişkilerin düzeleceği beklentisinin Dolar TL de bir miktar gevşemeye sebep olabileceğini düşünmekteyiz. Ayrıca 25 Ekim'deki MB toplantısından çıkacak olası bir faiz kararı Döviz fiyatında aşağı yönlü baskıya neden olabileceğini söylemekte fayda var. Ayrıca Amerika tarafından TÜRKİYE'ye uygulanan yaptırımlar konusunda gelecek açıklamalar yine TL'nin güçlenmesine katkı sağlayabilir. Temel analiz için söyleyeceklerimiz bundan ibaret. Bir de teknik analiz tarafından Dolar yorumuna değinecek olursak, 

Döviz fiyatı
 Geçtiğimiz haftaki gelişmelerin paralelinde 5,90 desteğini kıran kur 5,52 seviyelerinde kendine destek bulmuş durumda. Yeni haftadaki haber akışına bağlı olarak olası yükselişlerde öncelikle 5,68 ve 5,79 seviyeleri önemli direnç noktaları olarak karşımıza çıkmakta. Aşağı yönlü baskıların devamı halinde öncelikle 5,59 ve 5,54 seviyeleri yine kritik destek seviyeleri olduğunu söyleyebiliriz. Genel tabloya baktığımızda ise 13 Ağustos'tan itibaren devam eden düşüş trendi hala devam etmekte. Düşüş trend çizgisinin direnç noktası olan 5,75 üzerinde kalıcı hareketler görülmediği takdirde Dolar TL'de trendin değişmeyeceğini düşünmekteyiz. Ayrıca 21 ve 50 günlük hareketli ortalamaların hala bir alış sinyali üretmediğini belirtmekte yarar olacak. Ayrıca günlük al sat yapanlar için 4 saatlik grafikte fiyatın Bollinger bandının hareketli ortalamasını yukarı yönde kırdığını ve olası yükselişlerde gün içi 5,72 seviyelerine kadar bir hareket yaşanabileceğini belirtmek isteriz. Tabi long pozisyon alacaklar için 5,63 altında kapanışlar stop loss seviyesi olarak düşünülmeli.

dolar yorum



















Dolar Yorum (Özet)

Dolar için bu hafta en önemli veri hiç kuşkusuz Merkez  Bankası'nın faiz kararı olacak. Ayrıca Amerika tarafından gelecek açıklamalarda  takip edilmesi gereken başka bir konu. Teknik olarak 5,79 seviyesi Döviz fiyatı için belirleyici bir unsur olarak karşımıza çıkıyor. 5,54 lerde destek seviyesi olarak görülmeli, diyerek bugünkü Dolar yorumumuzu bitiriyoruz. Sonraki yazılarda görüşmek üzere hoşçakalın.

UYARI: Buradaki yorum ve görüşler genel niteliktedir. Yatırım tavsiyesi olarak algılanmamalıdır. 
Grafik Kaynak: İnvesting

0 yorum to “Dolar Yorumu 22.10.2018”

Yorum Gönder