ŞİRKET HABERLERİ | Blogdayazar

24 Mart 2015 Salı

ŞİRKET HABERLERİ

  Koç vazgeçti

   Koç holding geçen yıl yapılan Kalamış yat limanı ihalesinde en yüksek teklifi vererek 30 yıllığına işletme hakkını kazandığı projeden vazgeçtiğini açıkladı. Yapılan açıklamada Kalamış yay limanının İmar planı ile ilgili yürütmeyi durdurma kararının hali hazırda kalkmamış olması nedeniyle ihale şartnamesinin ilgili maddesi kapsamında İşletme hakkı devir sözleşmesinin imzalanmasından vazgeçildiği bildirildi. Yeni bir sektöre giriş hazırlığı yapmanın eşiğinden dönen Koç Holding'in yapacağı yeni hamle merakla bekleniyor.
 

 Şekerbank kar açıkladı

 
 
  Şekerbank'ın geçen yılı net karı önceki yıla göre %12 yükseldi.  Aktif büyüklüğünü %13 artışla 22.3 milyar liraya yükselten Şekerbank'ın toplam öz kaynakları ise %17 artarak 2.5 milyar liraya ulaştı. Son 3 yılda 40 yeni şube açan banka istihdama da önemli katkılar sağladı. Şekerbank'ın 15 milyar lirayı aşan toplam kredi hacminin büyük bir bölümünü çiftçi, esnaf, işletme ve ticari firmalara verilen krediler oluşturdu.
 
 
 
 

Akbank'ın karı 3.3 milyar


 Sektörün öncülerinden olan Akbank'ın 2014 konsolide net karı 3 milyar 379 milyon liraya ulaştı.  Akbank Genel Müdürü Binbaşıgil, zor ve finansal olarak hareketli geçen 2014'te aktiflerimizi %12 büyüterek 218 milyar liranın üzerine çıkardık. Aynı dönemde nakdi ve gayri nakdi kredilerimizle ekonomimizin büyümesine sağladığımız desteği %13 büyümeyle 168 milyarın üzerine çıkardıklarını belirtti.
 
 
 
 

Yapı Kredi



   Banka 2014'ü 2 milyar lira konsolide net karla kapadı. Yapı Kredi'nin 4. çeyrek karı da 614 milyon lira oldu. Konsolide aktif toplamı yıllık %22 artarak 195 milyar liraya çıkan Yapı Kredi'nin toplam kredileri %26 yükselişle 125.5 milyar, toplam mevduatı ise %22 artışla 107.6 milyar liraya ulaştı. 

 
 

 

 


 

 


 

0 yorum to “ŞİRKET HABERLERİ”

Yorum Gönder