Dolar'da Yön Arayışı | Blogdayazar

24 Aralık 2018 Pazartesi

Dolar'da Yön Arayışı

Dolar yorum

Dolar
  Merhaba, yeni bir Dolar analiziyle beraberiz. Hiç kuşkusuz geride bıraktığımız haftanın en önemli gelişmesi FED'in faiz kararıydı. Piyasa beklentileri dahilinde gerçekleşen 25 baz puanlık artış Dolar TL'de ciddi bir dalgalanmaya neden oldu. FED kararı öncesi 5,19 ları test eden Dolar TL'de kararın açıklanmasının ardından 5,35 seviyelerine kadar tepki alımları görüldü. Diğer taraftan FED'in 2019 için faiz tahminlerini revize etmesi Dolar'da değer kayıplarını hızlandırdı. Ayrıca petrol fiyatlarında yaşanan gerilemeler ve Suriye konusundaki gelişmeler TL'nin Dolar karşısında güçlü kalmasını sağlayan bir etken olarak karşımıza çıktı. Önümüzdeki hafta için özellikle Suriye konusundaki olumlu gelişmelerin Dolar'ı baskı altında tutabileceğini söyleyebiliriz. Diğer taraftan MB'nin PPK tutanaklarında sıkı para politikasına devam edileceği yönündeki güçlü söylemleri ilerleyen dönemlerde TL'nin Dolar karşısındaki kazanımlarını koruyacağına yönelik bir işaret olarak değerlendirilebilir.


dolar
 Teknik açıdan Dolar TL'ye baktığımızda yaklaşık bir aylık aranın ardından 5,20 lerin altı görüldü. Düşüş trend çizgisini kıran fiyat şuan için yatay bir seviye izlemekte. Bu noktada önceki yazılarda sıklıkla tekrar ettiğimiz 5,30 direnci  yine önem arz etmekte. 5,30 ların üzerinde kalıcı hareketlerin oluşması durumunda ise 5,40 seviyelerine doğru ataklar görülebilir. Aşağıda ise 5,25 ve 5,20 takip edilmesi gereken destek noktaları.










Gram Altın

 Gram Altın çarpanlarından birisi olan ons altın FED kararından sonra Dolar endeksinin düşüşüyle birlikte değer kazandı. Ayrıca FED Başkanı Powell'ın güvercin açıklamaları ve küresel ekonomik koşulların negatif bir görüntü sergilemesi azalan risk iştahına paralel Ons Altındaki kazanımları arttırdı. Diğer taraftan Amerikan on yıllık tahvil faizlerinde yaşanan geri çekilmelerinde Ons tarafına olumlu yansıdığını söyleyebiliriz. Bununla birlikte Gram Altın'da Onsdaki değer artışıyla 216 seviyelerini gördü. Ancak TL varlıklardaki değer kazanımları bu yükselişleri sınırlandırmış görünüyor.  Peki bundan sonraki süreçte Gram Atın tarafında neler yaşanabilir? 2019'a merhaba demeye hazırlandığımız  günler içinde Gram Altın almak isteyenlerin bunu uzun vadeli bir yatırım olarak düşünmesi gerekir.  Küresel ekonomik verilerdeki bozulma ve içeriye baktığımızda özellikle Dolar'da yaşanabilecek yükselişler 2019'u Altın yılı yapabilir. Son olarak Gram Altın için teknik bir değerlendirme yaparsak;

Gram Altin

  
 Yeni haftada 215 direnci takip edilmesi gereken ilk nokta. Bu seviyenin üzerinde kalınması durumunda 225 seviyesine kadar yükselişler görülebilir.  Aşağıda ise 209 desteğine dikkat edilmeli.  Şimdilik bizden bu kadar. Diğer yazılarda görüşmek üzere, herkese bol kazançlar. 


UYARI: Burada yer alan yorum ve görüşler tamamen genel nitelikte olup, yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.
Grafik Kaynak: İnvesting

0 yorum to “Dolar'da Yön Arayışı”

Yorum Gönder