Koza Altın, Enerjisa, Soda ve Yataş Hisse yorumu | Blogdayazar

13 Aralık 2018 Perşembe

Koza Altın, Enerjisa, Soda ve Yataş Hisse yorumu

Hisse senedi yorumu
 Merhaba, yeni bir hisse senedi yorumu yazısıyla sizlerle beraberiz. Bugün Koza Altın, Enerjisa, Soda ve Yataş hisselerinin teknik analizleri yazımızın başlıca konularını oluşturacak. Ama öncelikle Bist 100 için kısa bir değerlendirmede bulunmakta fayda var. Dün itibariyle yoğun veri akışı ve Fırat'ın doğusuna yapılacak olan sınır ötesi operasyon haberleri ile birlikte borsada sert bir düşüş yaşandı. Bugün ise Bist tepki alımlarıyla beraber kayıpların bir kısmını geri almış durumda.  Jeopolitik risklerin artması ve bankacılık sektöründeki yaşanan gelişmelerin bir süre daha borsayı baskılayabileceğini söyleyebiliriz. Teknik açıdan bakıldığında 121 bin zirvesinden itibaren başlayan geri çekilme sürecinin yerini dip yapma çabasına bıraktığını gözlemliyoruz. Düşüşlerin devamı halinde ise önce 88 bin ardından 84 bin destek seviyeleri olarak karşımıza çıkmakta. yukarı yönlü hareketlerin devamı için ise 94 bin üzerinde kalıcı hareketler görülmeli, diyerek bist analizine noktayı koyup hisse analizlerine geçiyoruz.

Koza Altın Hisse Yorumu

Koza Altin hisse yorumu



















 5,07 den başlayan çıkış hareketiyle birlikte 8,96 zirvesine doğru hareketlenen Koza Altın hissesi borsadaki düşüş sonucunda 8,21 civarından dönmüş durumda. Düşüşlerin devamı halinde 7,25 in altındaki hareketlerde stop çalıştırılması gerektiğini düşünmekteyiz. Eğer bir yükseliş hareketinden söz edilecekse 8,21 seviyesinin aşılması gerektiğini söyleyebiliriz. Ayrıca Koza Altın hissesinde uzun vadeli formasyon tamamlama hareketi de gözlemlenebilir.







Enerjisa Hisse Yorumu

Enerjisa hisse yorumu



















 Enerjisa yaklaşık 7 aylık düşüş trendini sonlandırmış görünüyor. 5,35-4,67 yatay bandında hareket eden hisse eski zirvesi 5,24 ü aşmakta zorlanıyor. Buranın aşılması durumunda Enerjisa hissesinde 5,66 ya kadar bir tepki yükselişinin olabileceğini düşünmekteyiz. Aşağıda ise 5,06 ve 4,94 destek seviyeleri. Enerjisa da trendin döndüğünü söyleyebilmek için ise 5,35 seviyesinin üzerinde kalıcılık sağlanması gerekir.


Soda Hisse Yorumu

Soda hisse



















 Yükseliş  trendini koruyan Soda hissesi borsadaki düşüşten fazla etkilenmedi. 7,50 üzeri hareketlerde 8,25 civarına bir atak görebilmemiz kuvvetle muhtemel. Olası düşüş hareketlerinde ise 7,31 seviyeleri stop olarak düşünülmeli. Uzun vadede Soda hissesinin çıkış akımının sürdüğünü söyleyebiliriz.


Yataş Hisse Yorumu

Yatas Hisse Yorumu



















  Uzun soluklu düşüş trendi ardından dip sürecini tamamladığını düşündüğümüz Yatas hissesinde trendin döndüğünü söylemek için 4,90 direncinin aşılması gerekecektir. Bu seviyenin aşılması durumunda ise önce 5,30 ardından çanağı tamamlamak adına 6,50 seviyelerine kadar ataklar görülebilir. Aşağıda ise 4,11 ilk destek noktası, diyerek hisse yorumlarına şimdilik noktayı koyuyoruz. Diğer yazılarda görüşmek üzere, herkese bol kazançlar.

UYARI: Burada yer alan yorum ve görüşler genel nitelikte olup, yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.
Grafik Kaynak: İnvesting

0 yorum to “Koza Altın, Enerjisa, Soda ve Yataş Hisse yorumu”

Yorum Gönder