Dolar ve Gram Altın Yorumu | Blogdayazar

10 Aralık 2018 Pazartesi

Dolar ve Gram Altın Yorumu

dolar yorumu
 Merhaba, yeni bir Dolar ve Gram Altın yorumu ile sizlerle beraberiz. Önce geride bıraktığımız haftada  Dolar ve Gram Altın tarafında yaşanan gelişmelere kısaca bir göz atalım. Geçtiğimiz haftanın Dolar için yaşanan en önemli gelişmesi Amerika'nın büyüme görünümüne yönelik endişelerin artması ile faiz arttırımlarının bir süre öteleneceği söylentileri Dolar endeksindeki yükselişleri sınırlandırması oldu. Diğer taraftan Amerikan Tarım dışı İstihdam verisinin beklentilerin altında kalması Dolar üzerindeki baskıyı arttırdı. Küresel risk iştahındaki azalma neticesinde gelişen ülke para birimlerinde değer kayıpları görüldü. İç gündemde ise Kasım ayı enflasyon verisi Dolar TL de ciddi dalgalanmalara sebep oldu. Açıklanan veri sonrasında MB'nin faiz indirimine gidebileceği algısı  Dolar TL de yukarı yönlü baskı oluşturdu. Ancak MB ve hükümet kanadından para ve maliye politikaları konusunda gelen açıklamaların ardından kurda belirgin düşüşler gözlendi. Yeni haftada ise oldukça yoğun bir iç gündem bizleri bekliyor. Pazartesi Türkiye Ekonomisi 3. çeyrek büyüme rakamları, Salı ödemeler dengesi verisi ve Perşembe günü MB faiz kararı kur tarafında belirleyici olacak. Ayrıca Fitch  haftanın son işlem günü Türkiye'nin not görünümünü değerlendirecek.

dolar yorumu



















 Teknik olarak haftaya 5,22 seviyesinden başlayan Dolar TL de veri akışına bağlı olarak 5,45 civarına kadar yükselişler görüldü. Bu seviyeyi geçmekte zorlanan kur kritik 5,30 seviyesinden destek bularak haftayı kapattı. Yeni haftada ise yoğun veri akışı ile birlikte volatil bir piyasa görmemiz kuvvetle muhtemel. 5,30 üzerindeki hareketlerde 5,39 ilk direnç seviyesi olarak karşımıza çıkmakta. Buranın geçilmesi durumunda 5,48 seviyeleri test edilebilir. Aşağı yönlü hareketlerde 5,23 ve 5,15 önemli destek noktaları olduğunu söyleyebiliriz.








Gram Altın

 Dolardaki değer kaybı ve OPEC toplantısındaki haber akışı ile birlikte yükseliş yaşayan ons altın gerek Amerika ve Çin arasındaki ticaret savaşına yönelik endişeler gerekse risk iştahının azalması ile yükselişini sürdürdü. Anacak emtia fiyatlarındaki gerilemeler ons altındaki yükselişleri sınırlandırdı. Gram Altında ise TL deki değer kaybına bağlı olarak yükselişler görüldü. Önümüzdeki hafta Gram Altın fiyatlarında Dolar TL deki hareketler yine belirleyici rol oynayacaktır.

Gram Altin yorum



















 Teknik tarafta ise haftaya 202 dip seviyesinden hızlı bir yükselişle başlayan Gram Altın 215 civarına kadar yükseldi. Ancak TL deki kazançlar bu yükselişin sınırlı kalmasına neden oldu ve Gram Altın haftayı 212 seviyesinden kapattı. Önümüzdeki hafta yukarı yönlü hareketlerde 215 ve 220 önemli direnç noktaları. Olası düşüşlerde ise 209 ve 203 destek seviyeleri olarak karşımıza çıkmakta. 
 Özetle, Dolar TL cephesinde büyüme rakamları ve faiz kararı piyasaların yönü hakkında belirleyici rol oynayacak. Ayrıca teknik tarafta 5,30 seviyesinin takip edilmesi gerektiğini söyleyebiliriz. Gram Altında ise 212 seviyesinin önemine bir kez daha vurgu yapmakta fayda var. Diğer yazılarımızda görüşmek üzere, herkese bol kazançlar. 

UYARI: Burada yer alan yorumlar genel nitelikte olup, yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir. 
Grafik Kaynak: İnvesting

0 yorum to “Dolar ve Gram Altın Yorumu”

Yorum Gönder