Gübre Fabrikaları, Tekfen ve Sabancı Holding Hisse Yorumu | Blogdayazar

27 Aralık 2018 Perşembe

Gübre Fabrikaları, Tekfen ve Sabancı Holding Hisse Yorumu

Hisse senedi
 Merhaba, bugün Gübre fabrikaları, Tekfen ve Sabancı Holding hisseleri için teknik değerlendirmelerde bulunacağız. Hisse analizlerine geçmeden önce Bist 100 deki genel duruma kısaca bir göz atacak olursak; yılın sonuna yaklaştığımız günlerde düşük işlem hacmi ile birlikte sığ bir piyasayla karşı karşıyayız. Yatay bir görünüm sergileyen Borsa  İstanbul 90 bin civarında tutunmaya çalışıyor. Bu bölgenin kırılması durumunda 88 bin desteği gündeme gelecektir. Yukarı yönlü hareketler için 92 bin üzerinde kalıcılık sağlanması gerektiğini söyleyebiliriz. Şimdi hisse analizlerine geçelim.



Gübre Fabrikaları Hisse Yorum

Gübre Fabrikaları hisse

  Uzun süreli düşüş trendinin sonunda yatay bir seyir izleyen gübre fabrikaları hissesi yaklaşık 2,76 seviyesini kendine destek edinmiş  durumda. Tabi bir yükseliş trendinin başladığını söylemek için henüz erken. Bunu konuşmak için hissenin eski tepesi olan 3,46 üzerinde kalıcılık göstermesi gerekecektir. aşağılarda ise 2,98 önemli bir destek noktası ve bunun kırılması durumunda stop çalıştırılması gerektiğini söyleyebiliriz. Uzun vadede ise çanağın tamamlanması durumunda formasyon hedefi olan 5,04 seviyelerinin görülmesi mümkün olabilir. 









Tekfen Hisse Yorum

Tekfen Hisse



















 Yukarı yönlü trendini güçlü bir şekilde sürdüren tekfen hissesi 23,50 direncini birkaç defa test etmesine rağmen bu noktayı geçemedi. Son Yükselişinde de yine 23 civarından dönen hisse için yukarı yönlü ataklardan bahsedilecekse 21,97 üzerinde kapanışlar görülmeli. Diğer taraftan sırasıyla 20,97 ve 20,57 iki önemli destek seviyesi. Ayrıca grafikte bir üçlü tepe formasyonun varlığından da söz etmek mümkün.


Sabancı Holding Hisse Yorum

Sabancı Holding Hisse



















 Ardı ardına gelen üç zirve ile dipten döndüğünü düşündüğümüz Sabancı holding hissesi adına bir yükseliş trendinin başladığını söylemek mümkün. Yaşadığı son düşüşün ardından 7,19 civarından tepki veren hissenin önündeki ilk engel 7,81 bariyeri. Bu bölgenin aşılması durumunda eski tepesi olan 8,30 civarına doğru ataklar görülebilir. Diğer taraftan satışların artması halinde 7,40 ve 7,23 fiyatın destek alabileceği bölgeler. Son olarak grafikte bir bayrak formasyonu olduğunu da eklemekte fayda var. Şimdilik değerlendirmelerimiz bu kadar. Yeni yazılarda görüşmek dileğiyle hoşçakalın.

UYARI: Burada yer alan görüş ve yorumlar genel nitelikte olup, yatırım tavsiyesi değildir.
Grafik Kyanak: İnvesting

0 yorum to “Gübre Fabrikaları, Tekfen ve Sabancı Holding Hisse Yorumu”

Yorum Gönder