Dolar ve Gram Altın Yorumu | Blogdayazar

17 Aralık 2018 Pazartesi

Dolar ve Gram Altın Yorumu

Dolar yorumu

Dolar Yorumu

 Merhaba, yeni Dolar ve Gram Altın yorumu yazısıyla sizlerle birlikteyiz. Yeni haftaya dair değerlendirmelere geçmeden önce geride bıraktığımız haftada Dolar ve Altın tarafına etki eden gelişmelere kısaca bir bakalım. Geçtiğimiz haftanın dışarıdaki en önemli gelişmesi Avrupa Merkez Bankası toplantısı oldu. Toplantı sonrası zayıflayan Euro karşısında Dolar endeksinde yükselişler görüldü. Diğer taraftan Trump'ın Çin hakkındaki olumlu söylemlerini de Dolar'ı destekleyen gelişmeler arasında sayabiliriz. İç gündem ise oldukça yoğundu. Dolar TL için yaşanan en kritik gelişme de TCMB Para Politikası Kurulu toplantısı kararlarıydı. MB beklentiler dahilinde politika faizinde bir değişikliğe gitmedi. Ayrıca ikinci 100 günlük eylem planının açıklanması da Dolar TL tarafında TL lehine hareketlerin yaşanmasını sağladı. Haftanın sonuna doğru Cumhurbaşkanı tarafından Fırat'ın doğusuna bir operasyon yapılacağı açıklamasının ardından TL'nin baskı altında kaldığı gözlendi. Önümüzdeki hafta ise piyasaların gözü FED toplantısında olacak. İç gündem ise tamamen yapılacak operasyona odaklanmış durumda.

Dolar yorumu



















  Geçen haftaya 5,29 seviyesinden başlayan Dolar MB kararı sonrası kritik 5,30 seviyesinin altını gördü, ancak bu noktadan sonra gelen tepki alımları ve jeopolitik risklerin artmasına paralel 5,42 seviyelerine kadar yükseldi. Tepkinin sınırlı kaldığı ortamda haftayı 5,36 civarında kapattı. Önümüzdeki hafta yine 5,30 seviyesi Dolar TL de yönü belirlemede önemli bir seviye olacak. Bu seviyenin üzerinde kalıcı hareketler görülmeye devam ettiği takdirde önce 5,41 ardında 5,50 lere doğru atakların görülebileceğini düşünmekteyiz. Diğer taraftan aşağı yönlü bir hareketin olması durumunda yine 5,26 ve 5,18 seviyeleri önem teşkil etmekte. 











Gram Altın Yorumu 

 Dolar endeksindeki yükseliş ve İngiltere'deki Brexit oylaması ve Amerika-Çin arasındaki ticaret savaşına yönelik risklerin azalması ons altının gerilemesine neden oldu. Ayrıca Amerikan 10 yıllık tahvil getirisindeki artışlarda ons altının gerilemesine katkı sağlamış durumda. Gram Altında ise MB faiz kararı sonrasında kurla beraber yatay hareketler söz konusu oldu. Geride bıraktığımız haftaya 213 seviyelerinden başlayan Gram Altın kritik 215 direncini birçok kez zorlasa da bu noktayı aşamadı ve haftayı açılış seviyesinden kapattı.

Gram Altin yorumu



















 Yeni haftada 215 seviyesi yine önemini korumakta. Bu bölgenin aşılması durumunda 218 ve 229 önemli dirençler olarak karşımıza çıkmakta. Aşağıda 210 bu seviyenin kırılması durumunda 202 civarı destek noktaları.

 Özetle, yeni haftada FED toplantısı ve içerideki jeopolitik gelişmeler gerek Dolar TL gerekse Gram Altında yönü belirleyecek. Dolar TL 5,30 Gram Altında 210 seviyeleri takip edilmeli, diyerek yazımızı sonlandırıyoruz. Yeni yazılarda görüşmek üzere şimdilik hoşçakalın.

0 yorum to “Dolar ve Gram Altın Yorumu”

Yorum Gönder