Hisse Senedi Yorumları | Blogdayazar

15 Ekim 2018 Pazartesi

Hisse Senedi Yorumları

Hisse Senedi Analiz
 Merhabalar, bugün bu yazıda Hisse senedi yorumlarına  yer vereceğiz. Tabi bunu yaparken de teknik ve temel analiz verilerini harmanlayarak Hisse senedi analizlerini yapmaya çalışacağız. Bugünkü yazıda belirlediğimiz dört hisse mevcut. İlerleyen dönemlerde tabi bu sayı artacak. Dilerseniz sözü uzatmadan ilk hisseyle Hisse senedi yorumlarına başlayalım.



Orge Hisse Yorum


 Bu hisse de öncelikle temele bakalım. Kısa süre önce şirketin KAP'a yaptığı bildirime göre, Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Projesi’nin depo sahası genel elektrik işleri ile ilgili  Alsim Alarko ile alt yüklenici sözleşme görüşmelerine başlandığı haberi hisseye olumlu bir etki yaptığını söyleyebiliriz. 2. çeyrekte 10 milyon netkar açıklayan şirketin yıllıklandırılmış karı %23 artarken çeyreksel bazda %50 artmış durumda. Bu da F/K oranlarına pozitif bir etki yaptığını söyleyebiliriz.

Hisse senedi analiz

 Teknik tarafında Grafikte olduğu gibi Orge hissesi yaklaşık 1 yıllık düşüş trendini tamamlamış gibi görünüyor. Dip sürecini tamamladığı düşündüğümüz Orge hissesinde bir (TOBO) Ters Omuz Baş Omuz formasyonu olduğunu da söylemek mümkün. Ayrıca 21 ve 50 günlük hareketli ortalamalarınında yakın zamanda bir al sinyali ürettiğini de görmekteyiz. Şuan trend çizgisinin üzerinde tutunmaya devam eden fiyat buralarda kalıcılık sağlarsa eski tepesi 3,92 yi hedefleyebilir. Diğer tarftan olası bir düşüşte 2,98 stop loss seviyesi olarak karşımıza çıkmakta. Diyerek Orge Hisse seneddi analizni bitiriyor ve Bizim A.Ş. Hisse senedi yorumlarına geçiyorum.

Bizim Hisse Yorum

 Kur riski taşımayan Bizim hisselerinde dip sürecinin bittiğini düşünmekteyiz. Trend çizgisini yukarı yönlü kıran fiyat 21 günlük hareketli ortalamasını destek alarak yükselişini sürdürmekte.

Hisse senedi analiz



















Burada eğer fiyat 7,35 direncini aşabilirse orta vadede 8,50 civarında çanağı kapatabilir. Diğer taraftan yaşanacak bir geri çekilmede 6,03 civarı stop loss  olarak kullanmalı. Bizim Hisse senedi yorumlarını da böylece bitirdikten sonra seçtiğimiz diğer hisse olan Akdeniz Güvenlik Hisse senedi analizlerine bir bakalım. 

Akdeniz Güvenlik Hisse Yorum

Hisse senedi analiz















8 Ağustos'ta 1,67 seviyesinden tepki veren fiyat 31 Ağustos'ta düşüş trend çizgisini yukarı kırmasıyla birlikte hızlı bir yükseliş yaşadı. Şu an için 2,86 direncini test eden Akdeniz Güvenlik hisselerin de az önce bahsettiğimiz hızlı yükselişin düzeltmesini yaptığını düşünmekteyiz. Yaşanan bu düzeltme hareketinin 2,33 seviyeleri burada tutunamazsa 2,17 lere kadar gitmesi muhtemel. Buraların da stop noktaları olduğunu belirtmekte yarar var. Ancak fiyatın yönünü yukarıya çevirmesi durumunda önce 2,90 ardından 3,61 seviyesi hedeflenebilir. Akdeniz Güvenlik hisseleri için  çanağın kapanmasıyla birlikte 5,47 seviyeleri uzun vadede hedef fiyat olabileceğini de belirtmek istiyoruz. Son  olarak Koza Altın için bir Hisse senedi analizi yapalım.

Koza Altın Hisse Yorum




















 Grafikte görüldüğü gibi kanal içerisinde yükselişine devam eden fiyat haftayı direnç çizgisinin üzerinde kapattı. 21 günlük hareketli ortalamasını kendine destek edinen Koza Altın hisselerinde çanak formasyonu hedefi 62 civarında. Ancak grafikte de özellikle belirttiğimiz gibi RSI da bir negatif uyumsuzluk söz konusu. Yani fiyatta bir yükseliş yaşanırken RSI tam tersi yönde hareket etmekte. Bu konuya dikkat etmekte de fayda var. Ayrıca fiyatta yaşanacak olası bir geri çekilmede ise 50,14 seviyesinin stop olarak belirlenmesi gerektiğini düşünmekteyiz diyerek Hisse senedi analizlerine şimdilik nokta koyuyoruz. Diğer yazılarda görüşmek dileğiyle şimdilik hoşçakalın.

UYARI: Burada yapılan görüş ve yorumlar genel nitelikte olup asla yatırım tavsiyesi olarak algılanmamalıdır.

Grafik Kaynak: İnvesting 

0 yorum to “ Hisse Senedi Yorumları”

Yorum Gönder