Güncel Dolar yorumları ve Gram Altın | Blogdayazar

29 Ekim 2018 Pazartesi

Güncel Dolar yorumları ve Gram Altın

Gram Altın
 Merhaba, yeni bir Dolar yorumu ile sizlerle birlikteyiz. Bu yazıda yine teknik ve temel analiz çerçevesinde yeni hafta için Döviz fiyatının yönü hakkında görüşlerimizi paylaşacağız. Ayrıca Güncel Dolar yorumlarının dışında Gram Altın fiyatı için de bazı yorumlarımız olacak. Öncelikle Dolar TL den başlayalım. Geçtiğimiz hafta Dolar Endeksindeki hızlı yükselişle beraber dolar gelişen ülke para birimlerine karşı değer kazandı. Ancak TL nin burada diğer para birimlerine karşı pozitif ayrıştığını söyleyebiliriz. Bunun nedeninin ise TL nin daha çok iç gelişmelere odaklandığı olduğunu belirtmekte yarar var. Ayrıca yine hafta içi Amerika tarafından gelen olumsuz veri akışı da TL nin güçlü kalmasını sağladı. İçeride ise en önemli gündem MB nin faiz kararı oldu. Beklentiler dahilinde MB faiz arttırmadı ve bununla birlikte Dolar TL karşısında değer kazandı, ancak bu kazanımlar kısa sürdü ve ilerleyen zamanlarda TL nin yeniden toparlandığını gördük. Peki yeni haftada Dolar TL cephesinde bizleri neler bekliyor? bu haftanın en önemli konusu hiç kuşkusuz Kasım'ın ilk haftası açıklanacak olan Ekim ayı enflasyonu. Enflasyon rakamlarının yüksek gelmesi TL yi zayıflatacak bir gelişme olabilir. Diğer taraftan hükümet kanadının S-400 açıklamaları ve İran ambargosu Döviz fiyatının yönünü etkileyebilecek konular olarak ön plana çıkmakta. Temel olarak Dolar TL senaryosu bu şekilde. Kur için teknik anlamda düşüş trendinin halen devam ettiğini görmekteyiz. Gelecek veri akışına göre satış baskısının devamında 5,50 seviyesi önemli bir destek olarak karşımıza çıkmakta.  Bu seviyenin altında kalıcı hareketler görülmesi durumunda Dolar TL de 5,30 lara doğru bir yolculuğun başlayabileceğini söyleyebiliriz. Olası yükselişlerde takip edeceğimiz ilk direnç noktası ise 5,70 seviyeleri olacaktır. Buranın aşılması durumunda 5,85 kadar yükselişler görülmenin mümkün olduğunu düşünmekteyiz.









Gram Altın

Gram Altında  temel açıdan bir değerlendirme yapmak için öncelikle  Ons Altına bakmamız gerekiyor. Aslında Euro bölgesinde yaşanan sorunlar ve ticaret savaşları neticesinde azalan küresel risk iştahı Ons Altında yükselişe neden oluyor ve bu Gram Altın fiyatlarını kısmen yukarı yönlü baskılamakta. Ancak Gram Altın çarpanlarından olan Dolar TL deki aşağı yönlü hareketler Gram Altındaki yükselişleri sınırlandırmakta. Yukarıda bahsettiğimiz gelişmelerin paralelinde Döviz fiyatındaki yaşanacak hareketler yeni hafta için Gram Altın için belirleyici olacaktır diyebiliriz.

Gram Altın fiyatı
  Grafikte de görüldüğü gibi bu hafta için Gram Altında destek olarak 220 takip edilmesi gereken bir destek noktası bu seviyenin altında kapanışlar görülmesi durumunda 216 ve 210 destekleri karşımıza çıkacaktır. Olası yükselişlerde 228 seviyesi ilk direnç seviyesi konumunda. Buranın kırılması durumunda 237 seviyelerine kadar ataklar görülebileceğini düşünüyoruz. 

 Özetleyecek olursak, Bu hafta içinde açıklanacak enflasyon verisi ve İran ambargosu kur ve Gram Altın için takip edilmesi gereken önemli gelişmeler olarak karşımıza çıkacak. Teknik anlamda Dolar TL için 5,50 Gram Altında ise 220 seviyeleri yine izlememiz gereken noktalar diyerek yazımızı sonlandırıyoruz. Diğer yazılarımızda tekrar buluşmak dileğiyle şimdilik hoşçakalın.


Grafik Kaynak: İnvesting

UYARI: Buradaki yorum ve görüşler yatırım tavsiyesi değildir.



0 yorum to “Güncel Dolar yorumları ve Gram Altın”

Yorum Gönder