Gram Altın Yorumları | Blogdayazar

12 Ekim 2018 Cuma

Gram Altın Yorumları

Gram altın yorumları
Merhaba bugünkü yazıda Gram Altın Yorumları  yapacağız. Öncelikle Gram Altında temel analiz üzerinde ilerleyelim. Tabi son dönemdeki Dolar TL'deki düşüşe paralel bir geri çekilmeye maruz kalan Gram Altın'daki bu düşüş haftalık yükseliş trendinden  tepki görerek 234 lere kadar geldi. Ayrıca Gram Altın Fiyatıında ons altına da bakmak gerekiyor birazda. Şöyle söyleyecek olursak, ons altının son zamanlardaki hareketine bakılacak olursa diğer emtialarla birlikte bir düşüş yaşadığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Bu da ons ile Gram Altın arasındaki kolerasyon gereği Gram Altın Fiyatına yansımakta. Temeldeki takip edilecek bir başka konu rahip davası olacak. Bu konun etkisi daha çok kur tarafında görülecek olsa da Gram Altın Fiyatında da bir dalgalanmaya sebep olacaktır. Ayrıca güney sınırlarımızda yaşanacak gelişmelerinde Gram Altında yön belirleyici bir etken olarak karşımıza çıktığını söyleyebiliriz. Gram Altında temel faktörleri yazdıktan sonra bir de teknik analize bakalım. Grafikte görüldüğü üzere aynı Dolar TL'deki grafiğe benzer bir durum söz konusu. 


Gram Altın Yorumları

  Tabi Gram Altında 272 zirvesi görüldükten sonra başlayan geri çekilmenin devam ettiğini görmekteyiz. 3 Ağustos'tan başlayan yükseliş trendinin 7 Eylül'de kırılmasıyla beraber yaşanan düşüş Gram Altın Fiyatında 227'lere kadar bir çekilmeye sebep oldu. Burada şu konuyu ifade etmek istiyoruz. Yukarıda bahsetmiş olduğumuz gelişmelerin sonucuna bağlı olarak Dolar TL'de yaşanacak bir gevşemeyle beraber Gram Altında  yeniden 226'lara kadar bir düşüş söz konusu olabilir. Ayrıca yukarı ataklarda karşılaşıbilecek ilk direnç 236 seviyeleri, eğer bir yükseliş trendi başlangıcından söz edilecekse de 243-249 seviyelerinde kalıcı hareketler görülmesi gerektiğini ifade edebiliriz. Bunun dışındaki yükseliş hareketlerinin Gram Altın Fiyatında tepki olarak kalacağını söyleyebiliriz. Ayrıca Gram Altında  21 ve 50 günlük hareketli ortalamalarının da uzun bir aradan sonra sat sinyali verdiğini söylemekte fayda var.  

Gram Altın Yorumları (Özet)

Gram Altın tarafında yön tahmini için takip edeceğimiz başlıca konu rahip davası. Bunun kur üzerindeki etkisi Gram Altın Fiyatı üzerinde de önemli bir referans olacak. Ayrıca teknik olarak 226 ve 236 seviyeleri yine önümüzdeki dönemde takip edilmesi gereken seviyeler olarak karşımıza çıkmakta. Son olarak düşüş trend çizgisindeki 243 seviyesinin yukarı kırılması Gram Altında kalıcı kalıcı bir yükselişin başlangıcı olabilir. Böylece temel ve teknik bağlamda Gram Altın Yorumunu tamamlamış olduk. Diğer yazılarda görüşmek üzere şimdilik hoşçakalın. 

UYARI: Burada yapılan yorum ve görüşler tamamen genel niteliktedir. Asla yatırım tavsiyesi olarak algılanmamalıdır.
Grafik Kaynağı: İnvesting

0 yorum to “Gram Altın Yorumları”

Yorum Gönder