Dolar yorumu ve Gram Altın | Blogdayazar

26 Kasım 2018 Pazartesi

Dolar yorumu ve Gram Altın

Dolar Yorumu 

Dolar yorumu ve Gram Altın
 Merhaba, Dolar ve Gram Altında geçen hafta yaşanan gelişmeleri ve yeni hafta için beklentileri teknik ve temel analiz üzerinde değerlendireceğimiz yeni bir yazı ile tekrar beraberiz. Öncelikle Dolar TL üzerinden başlayacak olursak; geçtiğimiz haftanın en fazla konuşulan gelişmelerinden bir tanesi de FED'in faiz arttırımlarından yavaşlama gösterebileceği sinyali vermesi Dolar endeksinde negatif yönlü bir baskı unsuru oldu. İtalya'da bütçe konusundaki olumlu gelişmeler ve İngiltere-AB arasından Brexit sonrası için antlaşmaya varıldığı haberi ile Dolarda kısmi geri çekilmeler yaşandı. TL için haftanın en kritik verisi olan Tüketici Güven Endeksi'ndeki yükseliş ve Ekonomi Bakanının açıklamaları TL'nin Dolar karşısından güçlenmesine sebep oldu ve büyük öneme sahip olan 5,30 desteği kırıldı. Yeni hafta için Dolar TL'de yeni hafta için veri akışından ziyade rakamlar ön plana çıkmakta. 5,30 seviyesinin altında görülecek kalıcı hareketler TL'yi güçlü kılmaya devam edebilir.

Dolar yorumu ve Gram Altin



















 Teknik tarafta ise düşüş trendini sürdüren Dolar TL'de 5,30 un kırılmasıyla beraber 5,27 seviyelerine kadar bir geri çekilme görüldü. Gelen tepki alımlarıyla beraber Dolar TL haftayı 5,28 seviyelerinde kapattı. Önümüzdeki haftada 5,30 yine takip edilmesi gereken seviye olarak karşımıza çıkmakta. 5,30 üzerindeki hareketlerde 5,40 önemli bir direnç konumunda. Aşağı yönlü hareketlerde ise 5,23 ilk destek seviyesi.





Gram Altın

 Gerek FED'in açıklamaları gerekse Euro Bölgesi'nden gelen haberler eşliğinde yükselişe geçen ons altın küresel risk iştahının azalmasına paralel yükselişe geçti. Gram Altın ise Dolar TL'deki değer kaybına paralel haftayı 207 seviyesinden kapatmış durumda. Önümüzdeki haftada kurdaki hareketler Gram Altın fiyatı için belirleyici olacaktır.

Dolar Yorumu Gram Altin


















 Teknik tarafta 210 desteğinin kırılmasıyla hızlı bir geri çekilme yaşayan Gram Altın 207 civarında kendisine destek bulmuş durumda. Önemli bir direnç noktası olan 212 seviyesi aşılmadıkça yükselişten bahsetmek şu an için zor görünüyor. Diğer taraftan düşüş hareketlerinin devamında 205 seviyesi kritik bir öneme sahip. Burasının kırılması durumunda 198 seviyelerinin ilk destek noktası olacağını düşünmekteyiz. 

 Dolar TL ve Gram Altın fiyatları için söylediklerimizi özetlersek; Dolar TL'de 5,30 seviyesinin, Gram Altın tarafında 205 desteğinin takip edilmesi gereken noktalar olarak karşımıza çıkmakta. Diğer yazılarımızda görüşmek üzere şimdilik hoşçakalın.

UYARI: Burada yer alan yorum ve görüşler tamamen genel nitelikte olup, yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.
Grafik Kaynak: İnvesting

0 yorum to “Dolar yorumu ve Gram Altın”

Yorum Gönder