Dolar yorumu ve Gram Altın | Blogdayazar

12 Kasım 2018 Pazartesi

Dolar yorumu ve Gram Altın

dolar yorumu
 Merhaba, bugün yine döviz fiyatı ve gram altın üzerine değerlendirmeler yaptığımız yeni yazımızla birlikteyiz. önce geçtiğimiz haftayı kur ve altın cephesinden hatırlayacak olursak, dolar için haftanın en önemli gelişmelerinden bir tanesi FED'in faiz kararı oldu. Tabi FED faiz arttırmadı ancak, kademeli faiz artışlarının ilerleyen dönemlerde devam edeceği mesajını güçlü bir şekilde verdi. Diğer taraftan Amerika'daki 6 Kasım seçimlerinden çıkan sonuçlarda dolar endeksinde dalgalanmalara neden oldu. Bu gelişmeler neticesinde dolar gelişen ülke paralarına karşı değer kazandı. TL de ise kısmi bir geri çekilme yaşandığını söyleyebiliriz. İç gündemde ise  Kredi Derecelendirme Kuruluşu Moody's  enflasyon ile topyekün mücadele programı kapsamında uygulanmaya başlayan vergi indirimlerinin harcamaları arttırmasına karşın Türkiye'nin not görünümünü olumsuz yönde etkileyebileceğini açıklaması ve ardından  Türkiye ekonomisinin resesyona girdiğini ve ekonominin 2019'un 2. çeyreğine kadar daralma göstereceği yönündeki açıklamaları TL'nin baskı altında kalmasına neden oldu. Önümüzdeki hafta Dolar TL için takip edilecek en önemli gelişme Erdoğan ve Trump arasındaki Paris'te yapılacak görüşme olacak. Tabi Halkbank davası ile ilgili gelişmeler de takip edilecek konular arasında. Ülke CDS'lerinin artması da yeni haftada döviz fiyatı üzerinde bir baskı unsuru olabilir.

dolar yorumu


















 Teknik tarafta önceki yazılarımızda bahsettiğimiz 5,30 seviyeleri gören dolar TL hafta içi yaşanan gelişmelerin paralelinde 5,54 seviyelerine kadar bir yükseliş yaşadı. Cuma kapanışında bollinger bandının hareketli ortalamasına denk gelen 5,55 seviyesini aşamayan döviz fiyatı kazançlarını geri vererek haftayı 5,46 seviyelerinden kapattı. Yeni haftada eğer bir yükseliş hareketinden söz edeceksek yine 5,55 seviyeleri dolar TL de yönün belirlenmesinde etkili olacağını söyleyebiliriz. 5,55 üzeri kalıcılık sağlandığı takdirde 5,69 ve nihayetinde 5,82 seviyelerine kadar bir hareket görmemiz mümkün olabilir. Diğer taraftan olası geri çekilmelerde yine 5,36 ve ardından 5,30 seviyelerinin önemli destek noktaları olduğunu söyleyebiliriz.







Gram Altın

gram altın fiyatı
 Geçen hafta Amerikan seçimleri FED kararı ons altın üzerinde önemli dalgalanmalara neden oldu. Ayrıca dolar endeksindeki yükseliş ons altın tarafına olumsuz yansımış durumda. Ayrıca Amerika-Çin arasındaki ticaret savaşlarının çözümü yönündeki gelişmelerde ons altının satıcılı bir seyir izlemesine neden oldu. Gram altına baktığımızda ise haftanın başında döviz fiyatındaki sert yükseliş ile birlikte gram altında bir miktar değer kazandı. Bu hafta ise gram altında dolar TL deki fiyatlamalar gram altın için belirleyici olacağını söyleyebiliriz.



gram altın fiyatı



















 Teknik açıdan gram altın fiyatına baktığımızda uzun süreli bir düşüş trendinin ardından 212 seviyelerinden destek bulan gram altının henüz dip yaptığını söylemek zor. Yeni haftadaki gelişmelere paralel olarak eğer gram altında kalıcı yükselişlerden bahsedecek isek 218 seviyelerinin üzerinde kalıcı hareketler görmemiz gerektiğini düşünmekteyiz. Olası geri çekilmelerde ise 208 civarı destek konumunda.

    Özetle Dolar TL de 5,55 civarı, gram altın için 218 seviyeleri bu hafta için takip edilmesi gereken  önemli noktalar, diyerek bugünkü değerlendirmemizi sonlandırıyoruz. Sonraki yazılarımızda buluşmak üzere şimdilik hoşçakalın.

  UYARI: Buradaki yorum ve görüşler genel nitelikte olup, yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.
       Grafik Kaynak: İnvesting

1 yorum:

  1. Yararlı paylaşımlar ve analizler için teşekkürler, emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil