Dolar Yorumu ve Gram Altın 3 | Blogdayazar

19 Kasım 2018 Pazartesi

Dolar Yorumu ve Gram Altın 3

Döviz fiyatı
 Merhaba, yeni bir Dolar ve Gram Altın yorumuyla sizlerle birlikteyiz. Bugün yine Döviz ve Altın cephesindeki gelişmeleri teknik ve temel analiz açısından değerlendireceğiz. Hemen Dolar ile başlayalım. Dolar TL geçtiğimiz haftayı nispeten dar bir banttaki sınırlı hareketlerle geçirdi. Hazine'nin tahvil ihalelerini iptal etmesi, Ülke CDS'lerindeki düşüş ve gelişen ülke para birimlerinin dolar karşısındaki kazançları TL'nin güçlü kalmasına neden oldu. Ayrıca TCBM yıl sonu için Dolar tahminini 6,59 dan 5,99 a indirdi. Bunun yan ısıra Merkez Bankası yıl sonu TÜFE beklentisini yüzde 19 dan yüzde 24 e revize etti. Merkezin yıl sonundaki döviz fiyatı beklentisini aşağı yönde revize etmesi de TL'nin Dolar karşısında değerlenmesi ne sebep oldu. Haftanın sonuna doğru Amerika tarafından gelen bazı açıklamalar ile birlikte Dolar TL karşısında bir miktar değer kazansa da bu yükselişler sınırlı kaldı. Gelecek hafta ise Dolar TL için yurt dışı veriler takip edilecek. Özellikle Halkbank davasında yaşanacak olumlu gelişmeler TL'de değer kazançlarını arttırabilir. Petrol fiyatlarında yaşanacak gelişmeler de TL'nin yine değer kazanmasına neden olabilecek unsurlar arasında. Teknik olarak Dolar TL geçtiğimiz haftaya 5,46 seviyelerinden başladı. Veri akışına bağlı olarak 5,52 seviyelerine kadar yükselen kur bu direnci geçemeyerek yine 5,30 civarında kendisine destek buldu ve haftayı bu şekilde kapattı.

Döviz fiyatı



















 Yeni hafta için Dolar TL de yine 5,30 desteğinin önemine dikkat çekmek istiyoruz. Bu noktanın kırılması halinde ise 5,10'lara kadar bir çekilme söz konusu olabilir. Yukarı ataklarda ise 5,49 üzerinde kalıcılık sağlanabilirse 5,56 seviyelerine kadar yükselişler görülebileceğini söyleyebiliriz. Ayrıca Grafik üzerinde fiyatın bir ikili dip arayışında olduğu görülüyor. 









 Gram Altın 

 Geçtiğimiz hafta 1196 seviyelerine kadar gerileyen ons altında veri akışına bağlı olarak önemli dalgalanmalar meydana geldi. Global çapta azalan risk iştahı nedeniyle ciddi kayıplar yaşayan ons altın, Dolar endeksi ve ABD on yıllık tahvillerinin değer kaybetmesi neticesinde kayıplarının bir kısmını telafi etti. İngilter'nin Brexit süreci, ABD-Çin arasındaki ticaret antlaşmasındaki belirsizlikler ve FED Başkanı Powell tarafından faiz arttırımlarına yönelik açıklamaları yeni hafta için ons altın fiyatına etki edebilecek konular arasında. Gram Altın ise döviz fiyatının gerilemesiyle beraber düşüşünü sürdürdü. Geçtiğimiz haftaya 212 seviyelerinden başlayan Gram Altın kritik 210 desteğini kırarak 207 civarına kadar geriledi.


Gram Altın yorumu



















 Geçtiğimiz haftayı 209 civarında kapatan Gram Altın için ilk destek noktası 205 olabileceğini düşünüyoruz. Yukarı yönlü hareketlerde ise öncelikle 216 ardından 222 seviyelerinin önemli direnç noktaları diyebiliriz Dolar ve Gram Altın için konuyu özetleyecek olursak, Dolar TL de 5,30 Gram Altın da ise 210 civarı takip edilmesi gereken seviyeler. Ayrıca yukarıda belirttiğimiz Halkbank davası ile ilgili yaşanacak olası bir gelişme önemli bir volatiliteye neden olabilir, diyerek yazımızı sonlandırıyoruz. Diğer yazılarda buluşmak üzere herkese bol kazançlar. 


UYARI: Buradaki yorum ve görüşler genel nitelikte olup, yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.
Grafik Kaynak: İnvesting

0 yorum to “Dolar Yorumu ve Gram Altın 3”

Yorum Gönder