Dolar Yorum | Blogdayazar

10 Ekim 2018 Çarşamba

Dolar Yorum

Dolar ne olacak
 Merhaba, bu yazıda teknik ve temel açıdan bir Dolar yorumu yapacağız. Malum uzunca bir süredir Dolar uzunca bir süredir ülke gündemini oldukça meşgul etmekte. Dolar ne olur?, Dolar ne olacak? gibi herkesin bir Dolar yorumu mevcut. Konunun aslı ise analize dayanıyor. Bizde bugün bunu yapacağız. Dolar TLye öncelikle temel analiz üzerinden bakacak olursak Ağutos ayı içinde yaşanan sert yükselişin ardından Amerika ile gerilen ilişkiler, rahip meselesi ve S- 400 konusu Doların bu seviyelerde kalmasının başlıca nedenlerindendi. Kurdaki bu artışın önüne geçmek isteyen Merkez Bankası Döviz mevduatlarına getirilen sınırlamalar VİOP'ta ters işlem açma, kira sözleşmelerinin TL üzerinden yapılması gibi  birçok aksiyon ile kur yükselişinin önüne geçmeye çalıştı. En son yapılan faiz artışıyla da sorunu geçici de olsa çözmeyi başardı.  Bundan sonra ne olur? Doların hükümet eliyle bu şekilde baskılanması durumunda kurun yukarıya gidebileceğini düşünmek çok da mantıklı görünmüyor. Ayrıca 1 Ekim'deki rahip davasında tahliye kararının çıkması TL'ye olumlu yansıyacaktır diyebiliriz. Ayrıca Amerika tarafındaki Halkbank davasından gelebilecek olumlu haberler yine kurda aşağı yönlü bir gevşemeye sebep olabilir. Tabi yükselen enflasyon ile beraber artan faizler ve cari açığın bir sonucu olarak artan Dolar ihtiyacı Dolar TL de yukarı yönlü hareketlere neden olabilecek sebepler arasında. Tabi teknik açıdan bir Dolar yorumu yapacak olursak, Aşağıdaki resimde olduğu gibi Ağustos ayındaki 7,20 lere dayanan kur o dönemden  itibaren yakaladığı düşüş trendini korumakta.

Dolar ne olacak


 En son 30 Ağustos'da 6,83 direncini test eden fiyat  hızlı bir geri çekilme yaşayarak  önce kırmızıyla belirtilen destek çizgisini kırıp 1 Ekimde 5,90 lara kadar çekildi. 4 Ekim'de 6,22 direncini aşamayan kur şuan 6 seviyelerinde dalgalanmakta. Peki bundan sonra Dolar ne olur? sorusunun yanıtına bakalım. Burada öncelikle bakacağımız konu 12 Ekim'deki rahip davası olacak. Eğer tahliye kararı çıkacak olursa bunun da Doları eski desteği 5,90 lara kadar sürüklemesi muhtemel. Tabi bu kararın ne kadarı şuan fiyatlandı onu tahmin etmek zor. Ayrıca Yarın ABD'de yarın açıklanacak olan TÜFE verisi yine izlenecek veriler arasında. Yukarı yönlü ataklarda ise 6,14 ve 6,19 seviyeleri önemli direnç seviyeleri olarak karşımıza çıkmakta. Buraların aşılması durumunda 6,33'e doğru bir fiyatlama görmemiz mümkün olacaktır. Tabi bu konu hakkında şöyle bir uyarı yapmakta fayda var. Doların agresif bir yükseliş göstermesi durumunda Merkez Bankası'nın çeşitli aksiyonlarla kura müdahale edeceğini de akılda tutmak gerekir. Yani aşırı yükselişlerin arkasından gitmek alıcıları terste bırakabilir diyerek Dolar ne olacak? sorusunun teknik anlamda da cevabını da vermiş olduk.

Dolar Yorum Özet

Dolar düşer mi? Dolar yükselir mi? sorularının sıkça sorulduğu bu günlerde sizlere hem teknik hem de temel anlamda senaryoları yazmaya çalıştık. Bunları Özetleyecek olursak; temeldeki en önemli konunun rahip davası ve ABD TÜFE verisinin kurdaki yön arayışını önemli ölçüde etkileyeceğini aşırı yükselişlerde ise kura müdahale ihtimalinin yüksek olduğunu ve alımlarda buna dikkat edilmesi gerektiğini, ayrıca temeldeki veri akışına göre Dolarda eski diplerin tekrar test edilebileceğini aksi durumlarda 6,14 ve 6,19 dirençlerinin önemini yine burada belirtmekte fayda var. Son olarak önümüzdeki günlerde Dolar ne olur, Dolar ne olacak Dolarda  yön nereye? gibi soruların cevaplarını Dolar yorum yazılarıyla sizlerle paylaşacağımızı hatırlatarak yazıyı noktalıyorum. Şimdilik hoşçakalın.

UYARI: Buradaki yorum ve görüşler tamamen genel niteliktedir. Yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir. 

2 yorum:

  1. Malatya Haber; olarak başarılarınızı diliyorum. İyi Bloglamalar :)

    Malatya Oto Kiralama sektörünün lider firmalarından çok ucuz fiyatlarda, kaliteli ve yüzde yüz müşteri memniyetini önemseyen bir hizmet almak istediğinizde Malatya Rent a Car Kırtekinler Araç Kiralama olarak bizleri tercih edebilirsiniz.

    Kırtekinler Araç Kiralama İnönü Mahallesi, Terminal Cd. 25/A, 44070 Yeşilyurt/Malatya
    Ankara Oto Kiralama

    YanıtlaSil
  2. tuzla çiçekçi olarak başarılarınızın devamını dileriz.

    YanıtlaSil