Dolar'da Kritik Seviyeler | Blogdayazar

7 Ocak 2019 Pazartesi

Dolar'da Kritik Seviyeler

güncel dolar yorumları

Dolar Yorum

 Merhaba, yeni bir Dolar yorumu ile birlikteyiz. Bugün yine  Dolar ve Gram Altın cephesinde yaşanan gelişmeleri temel ve teknik bağlamda sizler için değerlendireceğiz. Dolar ve Gram Altın için beklentilere geçmeden önce geride bıraktığımız haftanın önemli başlıklarına kısaca göz atmakta yarar var. Yeni yılın ilk işlem gününde Asya piyasası kaynaklanan Algoritmik işlemler Dolar TL'de aşırı volatiliteye sebep oldu. Diğer taraftan PMI verilerinin beklentilerin altında kalması TL tarafında baskıya neden olan başka bir unsur olarak karşımıza çıktı. Aralık ayı enflasyonu ise beklentiler dahilinde gerçekleşirken TL'de değer kazançları görüldü. Ayrıca TCMB nin Arlık eyı enflasyon raporu 16 Aralık'taki PPK için faiz indirimi beklentilerini güçlendirmiş durumda. Cuma günü açıklanan Amerikan Tarım Dışı İstihdam Verisi beklentilerin (178K) üzerinde gerçekleşmesi sonucunda Dolar endeksinde değer kazançları arttı. Ancak verinin açıklanmasını ardından FED Başakanı POWELL'ın güvercin tondaki açıklamaları sonucunda Dolar TL'de 5,35 ler test edildi.  Teknik olarak haftaya sert bir yükselişle başlayan Dolar TL'de  5,69 zirvesi görüldükten sonra kur 5,35 seviyelerinde dengelendi. Peki önümüzdeki hafta Dolar TL'de neler yaşanabilir?  başta petrol fiyatlarında görülen iyileşme ve küresel risk iştahındaki azalmaya paralel gelişen ülke para birimlerindeki baskının artmasının  TL'de bir miktar daha değer kaybına neden olabileceğini düşünmekteyiz. Ayrıca 16 Aralık'taki PPK için piyasada bir faiz indirimi beklentisi oluşması önümüzdeki haftada Dolar lehine hareketler görülmesine neden olabilir.

dolar yorum



















 Teknik açıdan geçtiğimiz haftayı 5,33 seviyesinden kapatan Dolar TL de satışların artması durumunda ilk destek noktası 5,25 civarı. Yukarı yönlü ataklarda ise 5,41 ve 5,48 takip edilmesi gereken seviyeler olarak karşımıza çıkmakta.












Gram Altın Yorum

 Global piyasalardaki riskten kaçış eğilimi ile birlikte güvenli liman olarak görülen ons altın 1300 seviyelerini gördükten sonra Tarım dışı istihdam verisiyle ile birlikte kısmi bir geri çekilme yaşadı. Küresel büyüme endişelerinin ön plana çıktığı bu zaman zarfında kriz beklentilerinin artması da ons altının ilerleyen dönemlerde güçlü kalmasına neden olabilir.  Diğer taraftan Gram Altın geride bıraktığımız haftada Dolar'daki sert yükseliş ile birlikte 230 seviyelerini gördü, ancak kurdaki dengeleme  bu kazançları sınırlandırdı.

Gram Altin



















 Önümüzdeki süreçte artan jeopolitik riskler ve kur tarafındaki hareketlerle birlikte  Gram Altında yukarı yönlü fiyatlamaların oluşabileceğini düşünmekteyiz. Teknik açıdan bakarsak; olası satışlarda 214 seviyesi destek, yükselişlerde ise 226 ve 233 dirençleri ön planda.

 Özetle yeni haftada özellikle Güney sınırlarımızda yaşanacak gelişmeler Dolar ve Gram Altında yönü belirleyebilir. Dolar TL' de ise 5,41  Gram Altında 226 seviyeleri takip edilmeli. Şimdilik bizden bu kadar. Diğer yazılarda buluşmak üzere... herkese bol kazançlar.


UYARI: Burada yer alan yorum ve görüşler genel nitelikte olup, yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.
Grafik Kaynak: İnvesting

0 yorum to “Dolar'da Kritik Seviyeler”

Yorum Gönder