Dolar Yorum | Blogdayazar

14 Ocak 2019 Pazartesi

Dolar Yorum

dolar yorum

Dolar Yorumu

 Merhaba, güncel Dolar yorumları ile tekrar birlikteyiz. Bu yazıda oldukça yoğun bir veri akışının yaşandığı geçtiğimiz haftadaki önemli başlıklara kısaca bir göz atıp  önümüzdeki günlerde Dolar TL'deki beklentileri teknik ve temel açıdan değerlendirmeye çalışacağız. Tabi Dolar için geçen haftanın en önemli konu başlığı FED yetkililerinin faiz konusunda yapmış oldukları güvercin tondaki açıklamalar oldu. Hatta  2020'de faiz indirimine gidilebileceği  söylentileri Dolar endeksinde kayıplara neden olurken Gelişen ülke para birimleri değer kazandı. İç gündemde ise TCMB'nin faiz indirimine gidebileceği tartışılırken Suriye konusunda Amerika ile gerilen ilişkiler ve  Maliye politikalarında gevşeme yaşanacağı endişeleri Dolar'ın TL karşısında 5,54 seviyelerini görmesine neden oldu. Ancak Kasım ayı cari açık verisi ve KOBİ kredilerinin Hazine'ye etkisi olmayacağı yönündeki açıklamalardan sonra TL, Dolar karşısında kayıplarının bir kısmını telafi etti. Öte yandan haftaya 5,33 seviyesinden başlayan Dolar TL özellikle Amerika tarafından Suriye konusunda yapılan açıklamalar nedeniyle 5,54 direncinden dönerek  5,45 civarından kapanış gerçekleştirdi. İlerleyen süreçte Dolar'ın yönü için en kritik konu 16 Aralık'taki PPK olacaktır. Olası bir faiz indirimi Dolar'da yönü yukarıya çevirebilir. Ancak şuanki ekonomik koşulların bir faiz indirimine olanak tanıdığını söylemek bir zor.  Diğer taraftan Amerika ile yaşanan gerilim sonrasında yaşanabilecek gelişmelerde Dolar'da yönü belirlemek adına takip edilmesi gereken gelişmeler arasında. Teknik tarafta ise satış baskısının artması durumunda önce 5,38 ardından 5,34 destekleri gündeme gelecektir. Diğer taraftan olası bir yükselişte 5,50 ve bu noktanın geçilmesi halinde 5,59 seviyelerinin görülebileceğini söyleyebiliriz. Ayrıca grafikte bir çanak formasyonu oluşumundan da söz edilebilir.










Gram Altın Yorum

 Global piyasalardaki resesyon beklentilerinin risk iştahını azalttığı bu dönemlerde ons altın yükselişini sürdürmekte. Amerika-Çin arasındaki görüşmelerde sonuca yaklaşılması ons tarafına olumsuz yansısa da yukarıda bahsettiğimiz FED in faiz arttırımlarına yönelik tutumuyla beraber ons altının orta ve uzun vadede değer kazanabileceğini söylemek mümkün. Gram Altın ise geride bıraktığımız haftada Dolardaki yükselişe paralel hızlı bir çıkış içerisine girdi. 233 seviyelerini gören Gram Altın TL deki kısmi toparlanma neticesinde haftayı 225 civarında kapattı. Önümüzdeki hafta özellikle jeopolitik risklerin Gram Altın fiyatlarına ciddi derecede yansımasının olacağını  düşünmekteyiz. Diğer taraftan MB nin alacağı aksiyonlarda hem kur hemde Gram tarafında yönü belirleyecektir. Teknik açıdan baktığımızda satış baskısının oluşması durumunda 224 ve 220 destekleri önem kazanmakta.  Yukarıda ise 232 bu bölgenin üzerinde kalıcılık durumunda 240 seviyelerine doğru bir atak başlaması söz konusu olacaktır. Tıpkı Dolar grafiğinde olduğu gibi burada da bir çanak formasyonu oluşumundan söz edebiliriz.

 Özetleyecek olursak; önümüzdeki haftada  Suriye konusundaki gelişmeler ve 16 Aralık'taki PPK'dan çıkacak kararlar piyasada ciddi volatiliteye sebep olabileceğini düşünmekteyiz. Ayrıca teknik olarak Dolar TL'de 5,50 Gram Altında 232 takip edilmesi gereken seviyeler diyerek yazımızı sonlandırıyoruz. Şimdilik bizden bu kadar. Diğer yazılarda buluşmak üzere herkese bol kazançlar.


UYARI: Burada yer alan yorum ve görüşler genel nitelikte olup, yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

0 yorum to “Dolar Yorum”

Yorum Gönder