Froto,İsctr ve Trkcm Hisse Senedi YorumlarI | Blogdayazar

17 Ocak 2019 Perşembe

Froto,İsctr ve Trkcm Hisse Senedi YorumlarI

Hisse senedi yorum
Merhaba, yeni hisse analizleri yazısıyla sizlerle birlikteyiz. Bugün Froto (Ford Otosan), İsctr (İş Bankası C) ve Trkcm (Trakya cam) hisse senetlerinin teknik değerlendirmelerini sizlerle paylaşacağız. Ancak analizlere başlamadan önce Bist 100 için genel duruma bakmakta yarar var. Hafta başından itibaren Türk-Amerikan ilişkilerinde görülen iyimserlik şuan için Bist 100 endeksine olumlu yansımış durumda. Haftaya alıcılı başlayan endeks MB'nin faiz kararıyla beraber haftanın üçüncü işlem gününde yüzde 2,50 primli seyrediyor. Dolar'da yaşanan geri çekilmede endeksi destekleyen başka bir konu olarak karşımıza çıkmakta. Teknik olarak haftaya 90 bin seviyesinden başlayan endekste alımların devamı halinde 97 bin seviyesine kadar yükselişler devam edebilir. Aşağılarda ise 92 bin desteği ön planda, diyerek hisse analizlerine geçiyoruz.


Froto (Ford Otosan) hisse yorum

Froto hisse yorum


















 Uzun süreli yükseliş trendinde 71 direncini aşamayan Froto hisse senedinde ikili tepe formasyonu gereği 47 seviyelerine kadar bir düşüş yaşandı. Tabi buradaki toparlanmanın bir düzeltme hareketi olduğunu düşünmek gerekir. Burada yaşanan yükselişin devam edip etmeyeceği sorulması gereken aslı soru. Froto hissesinde yükselişin devamı için 58 seviyesinin üzerinde kalıcılık sağlanması gerektiğini düşünmekteyiz. Hissenin bu bölge üzerinde tutunması halinde eski tepesi olan 70 seviyelerine doğru bir atak söz konusu olabilir. Diğer taraftan satışların ağırlık kazanması durumunda 52 desteğinin önemli olduğunu ve fiyatın buradan aşağı sarkması durumunda stop çalıştırılması gerektiğini söyleyebiliriz.








İsctr (İş Bankası C) hisse yorum

İsctr hisse yorum


















 Halen dip sürecinin devam ettiğini düşündüğümüz İsctr hisse senedinde 4,57 direncinin geçilmesiyle beraber hızlı bir yükseliş görüldü. Ancak trendin döndüğünü söylemek için henüz erken. İsctr hissesinde yükselişin devamından söz edebilmek için 5,09 üzerinde hareketlerin görülmesi gerekecektir. Bunun oluşması durumunda yaklaşık 5,50 seviyelerine kadar bir atak görülmesi muhtemel. Aksi durumda ise yine 4,50 seviyeleri kritik bir önem kazanmakta. Bu seviyenin altı çıkış noktası olmalı.


Trkcm (Trakyacam) hisse yorum

Trkcm hisse yorum

















 Bir süredir yatay seyreden Trkcm hissesinde 2,81 dibinden sonra yaşanan yükselişin bir tepki hareketi olduğunu söylemek mümkün. Bununla beraber tepkinin sürebilmesi için 3,32 seviyesinin aşılması gerekecektir. Bunun gerçekleşmesi halinde yeni bir trend başlangıcından bahsedebiliriz. Olası bir düzeltme halinde ise 3,00 seviyesi önemli bir destek noktası olarak karşımıza çıkmakta. Kırılması durumunda ise 2,80 lere doğru bir yolculuk başlayabilir, diyerek analizlerimizi burada bitiriyoruz. Herkese bol kazançlar.

UYARI: Burada yer alan yorum ve görüşler genel nitelikte olup yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.
Grafik Kaynak: İnvesting

1 yorum:

  1. Sitenizi yeni fark ettim ve hemen takibe aldım, benim siteye de beklerim, geniş kitleler oluşturmak daima güzeldir...Selam ve Dua ile...

    www.insanadavet.blogspot.com

    YanıtlaSil