Kent, Zoren ve DO & CO Hisse Yorumları | Blogdayazar

24 Ocak 2019 Perşembe

Kent, Zoren ve DO & CO Hisse Yorumları

hisse senedi
  Merhaba, yeni hisse analizleri ile birlikteyiz. Bugün KENT (Kent Gıda), ZOREN (Zorlu Enerji) ve DOCO (DO & CO) hisselerinin teknik değerlendirmelerini sizlerle paylaşacağız. Analizlere geçmeden önce Bist 100 deki duruma kısaca bakmakta yarar var. Haftanın üçüncü işlem gününde artan risk iştahına paralel endekste yükselişin sürdüğünü görmekteyiz. Özellikle Amerika ile Münbiç konusunda varılan mutabakat ve dolardaki gerileme endeksi yukarıya taşıyan unsurlar arasında. Teknik olarak 100 bin sınırına yaklaşan Bist 100 de alımların devamı halinde 104 bin seviyelerine kadar bir atak görülmesi mümkün. Diğer taraftan olası bir kar realizasyonunda 97 ve 95 bin destekleri ön planda. Evet Bist 100 için söyleyeceklerimiz bu kadar. Şimdi KENT hissesi ile analizlere başlayalım.


KENT (Kent Gıda) hisse yorum

Kent hisse


















 Uzun süreli düşüş trendinin sonunda yatay bir harekete devam eden KENT hissesinde bir yükseliş hareketinden bahsetmek için henüz erken. Bu hissede yukarı yönlü bir atak başlaması 130 seviyesinin üzerinde kalıcılık sağlanmasına bağlı. Bu durum oluştuğu takdirde grafik üzerinde görüldüğü gibi formasyon hedefi olan 140 seviyelerine kadar bir atak görülebilir. Aksi durumda. 119 ve 117 seviyeleri önemli destekler olarak karşımıza çıkıyor. 117 altında ise stop çalıştırılmalı.









ZOREN (Zorlu Enerji) hisse yorum

Zoren hisse

















 Yaşadığı düşüş sonucunda 1,02 seviyelerinde kendisine destek bulan ZOREN hissesi 1,39 lara kadar hızlı bir yükseliş kaydetti. Bu seviyeyi aşamayan hisse kısmi bir geri çekilme yaşayarak 1,25 civarına geldi. Şuan için ZOREN hissesinde trend dönüşünün başladığını düşünmekteyiz. Tabi bu noktada 1,39 seviyesinin geçilip geçilmeyeceği önem arz etmekte. Bu  noktanın aşılması halinde yaklaşık 1,57 lere kadar hızlı bir yükseliş görülebilir. Diğer taraftan oluşan trend çizgisinin desteği mahiyetindeki 1,22 seviyesinin de takip edilmesinde yarar var. Bu desteğin kırılması durumunda da stop olunması gerektiğini söyleyebiliriz.



DOCO (DO & CO) hisse yorum

DO & CO hisse


















 Hızlı bir yükseliş sürecinin sonunda yatay hareketler sergileyen DOCO hissesinde bir düşen üçgen formasyonu oluştuğunu söylemek mümkün. Tabi bu kadar agresif bir çıkışın ardından fiyatın yönü ne olur bilinmez, ancak formasyon gereği üçgenin içerisindeki yığılmaların hangi yöne doğru fazlalaştığı burada önem kazanmakta. Bu noktada grafikteki gibi 532 üzerinde kalıcılık sağlandığı takdirde formasyon hedefi olan 720 ler görülebilir. 457 desteğinin kırılması halinde aşağısının boş olduğunu hatırlatmakta fayda var. Şimdilik bizden bu kadar. Diğer yazılarda görüşmek dileğiyle, herkese bol kazançlar.


UYARI: Burada yer alan yorum ve görüşler tamamen genel nitelikte olup, yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.
Grafik Kaynak: İnvesting

1 yorum:

  1. Çok güzel analizler, fikrinize sağlık... Selam ve Dua ile...

    YanıtlaSil