Dolar Yorum | Blogdayazar

28 Ocak 2019 Pazartesi

Dolar Yorum

dolar yorumları
 Merhaba, güncel Dolar yorumlarıyla yeniden sizlerle birlikteyiz.  Veri akışından ziyade jeopolitik risklerin ön plana çıktığı geride bıraktığımız haftada Dolar tarafına etki eden gelişmeler Amerika-Venezuela gerilimi, Avrupa Merkez Bankası faiz kararı  ve Brexit süreci oldu.  ECB toplantısı sonucunda değer kazanan Euro karşısında Dolar endeksinde kısmi geri çekilmeler yaşandı.  Breixt sürecindeki belirsizlik ise halen devam etmekte. İç gündemde ise  Davos zirvesinde konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak'ın açıklamaları Dolardaki kayıpları hızlandırdı. Ayrıca CDS lerdeki gerilemede Doların düşüşüne neden olan başka bir unsur olarak karşımıza çıktı.  Geride bıraktığımız haftaya 5,32 seviyesinden başlayan Dolar TL de  kritik 5,30 desteğinin kırılmasıyla birlikte 5,26 lara kadar hızlı bir geri çekilme yaşandı.  Haftayı bu seviyelerden noktalayan Dolar TL de önümüzdeki hafta özellikle hisse senedi tarafına gelen alımların devam etmesi halinde değer kayıplarının sürmesi ihtimalini yüksek görmekteyiz.  Bunu da teknik anlamda ifade edecek olursak; satış baskısının sürmesi halinde 5,23 seviyesi burada oldukça önemli hale gelmekte. Bu desteğin kırılması 5,14 civarına kadar bir düşüşe neden olabilir.  5,14 altınında uçurum olduğunu hatırlatmakta yarar var. Yukarı yönlü hareketlerde 5,30 ve 5,34 seviyeleri takip edilmeli.










Gram Altın Yorum

 Draghi'nin açıklamaları ve Amerika-Çin arasındaki ticaret savaşındaki belirsizlikler ons altının yükselmesinde başlıca sebepler arasında. Bunların üzerine Amerika'daki hükümet kapanması sorunu ve Venezuela krizi eklenince ons altın 1300 seviyesinin üzerine çıktı. Diğer taraftan resesyon endişelerinin arttığı bu dönemde ons altının  güçlü kalmaya devam edeceğini söylemek mümkün. Gram Altın ise bu gelişmelere  Dolardaki geri çekilme nedeniyle tepki vermekte zorlanıyor. Geride bıraktığımız haftaya 219 seviyesinden başlayan Gram Altın hafta boyunca yatay bir seyir izledi.  Yeni haftada Gram Altın için  Dolardaki düşüşün devam edeceği kaydıyla yatay seyrin devam edebileceğini söyleyebiliriz.  Teknik olarak 222 seviyesi ilk direnç olarak  ön plana çıkmakta. Buranın aşılması durumunda 225'e kadar bir atak başlatabilir.  Olası bir satış hareketinde ise 218 ve 214 destekleri takip edilebilir. 

  Özetle, önümüzdeki hafta Dolardaki düşüş trendinin devamı ve Gram Altının zayıf kalacağını düşünmekteyiz. Ayrıca yurt dışında Çarşamba günü FED faiz kararı, içeride ise TCMB nin Enflasyon bilgilendirme toplantısı takip edilmesi gereken veriler olarak karşımıza çıkmakta. Teknik tarafta  Dolar TL de 5,23  Gram Altında 220 seviyeleri önem teşkil etmekte, diyerek yazıyı noktalıyoruz. Diğer yazılarda buluşmak üzere herkese bol kazançlar.

UYARI: Burada yer alan yorum ve görüşler genel nitelikte olup, yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

1 yorum:

  1. Bugün itibariyle çıkıyor üstlere çıkabilir dediğiniz gibi...Selam ve Dua ile ...

    YanıtlaSil