Güncel Dolar Yorumu | Blogdayazar

21 Ocak 2019 Pazartesi

Güncel Dolar Yorumu

dolar yorum
 Merhaba, güncel dolar yorumlarıyla tekrar birlikteyiz.  Geçtiğimiz hafta Dolar TL kurunda yönü belirleyen en önemli gelişme hiç şüphesiz TCMB nin faiz kararı oldu. Faizlerde piyasa beklentilerinin aksine bir indirime gitmeyen MB nin karar metnindeki şahin açıklamalar ve bir sonraki toplantı için faiz indirimi mesajı vermemesi sonucu kurda Dolar aleyhine hareketler yaşanmasına sebep oldu. Diğer taraftan Sanayi üretimi verisinin beklentilerin altında kalması TL deki kazançları sınırlandırdığını söyleyebiliriz. Dolar TL diğer bir başlık ise Cumhurbaşkanı ile ABD'li senatör Graham yaptığı  görüşme oldu.  Görüşmelerden çıkan Güvenli bölge önerisinin jeopolitik risklerin azalmasına yönelik önemli bir gelişme olduğunu söylemek mümkün.  Teknik olarak haftaya 5,46 seviyelerinden başlayan Dolar TL de 16 Aralık'taki PPK sonrasında 5,32 seviyelerine kadar bir geri çekilme yaşandı ve haftayı 5,31 civarında kapattı. Gelecek hafta ise özellikle jeopolitik risklerin azalmasına paralel Dolar TL de TL lehine hareketlerin devamının görülebileceğini düşünmekteyiz. Diğer taraftan Avrupa Merkez Bankası faiz kararı takip edilmesi gereken bir gelişme olarak karşımıza çıkmakta.

dolar yorum

















 Teknik tarafta ise  uzun süredir devam eden düşüş trend çizgisinin kırılması ile yukarı yönlü hareketlerin beklendiği Dolar TL de 5,13 seviyelerinden oluşan yeni trendin desteğinin 5,29 olduğunu görmekteyiz. Bu noktanın kırılması durumunda ise 5,22 lere kadar bir geri çekilme yaşanabileceğini düşünmekteyiz. Diğer taraftan olası bir yükselişte 5,34 ve 5,45 dirençleri ön plana çıkmakta.









Gram Altın

 Geride bıraktığımız haftada Amerika-Çin arasındaki müzakerelerden gelen olumlu haber akışı ile birlikte ons tarafında kısmi bir düşüşün yaşandığı görüldü. Ancak Amerika'daki Hükümetin geçici olarak kapanması, Brexit ve diğer risklerle beraber ons tarafı 1300 seviyelerini test etti. Diğer taraftan resesyon beklentilerin azalmasına yönelik açıklamalar  ve olumlu gelen veriler sonrasında ise ons altın haftayı düşüşle kapattı. Gram Altın ise faiz kararı sonrasında Dolar tarafındaki düşüş ile birlikte kayıpların hızlandığı görüldü. Haftaya 227 lerden başlayan gram altın sert değer kayıpları yaşayarak 219 seviyesinden haftayı noktaladı.  Yeni haftada ise Güney sınırımızda tansiyonun kısmen düşmesi ve Dolardaki gelişmelerin Gram Altın tarafına satış olarak yansıyacağını söyleyebiliriz.

Grama Altin fiyati
















  Bu değer kayıplarını teknik olarak değerlendirirsek,  grafikte de görüldüğü gibi trend çizgisinin desteği olan 219 seviyesinin bu noktada önemli olduğunu söylemek mümkün. Burada satış baskısının artması durumunda 213 ve 208 destekleri, yukarı yönlü ataklarda 223 ve 230 civarının takip edilmesi gereken noktalar olduğunu söylemek mümkün.

 Özetle, yeni haftada  Dolar TL cephesinde TL lehine hareketlerin yaşanmasının mümkün olabileceğini bununda Gram Altın için bir satış baskısı oluşturabileceğini teknik açıdan Dolar TL de  5,22  Gram Altında 219 seviyesinin takip edilmesi gerektiğini hatırlatmakta fayda var. Şimdilik bizlerden bu kadar. Diğer yazılarda görüşmek üzere, herkese bol kazançlar.

  UYARI: Burada yer alan yorum ve görüşler genel nitelikte olup, yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.
      Grafik Kaynak: İnvesting

4 yorum:

  1. Merhabalar,sizi yeni keşif ettim.Faydalı içerik ile dolu blogunuzu sevdim.Takip ve izlemeye aldım.Bana da beklerim(tariflimutfak/sibelinyemekleri/incilay).Başarılar dilerim.

    YanıtlaSil
  2. Şu an yatırım yapılması zaten mantıklı olmaz, düşüp çıkıyor çalkantılı bir devir izliyor...Selam ve Dua ile...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üstteki komşu blogum İnsana Davet vesilesi ile keşfettim, takibe aldım..

      Selam ziyareti

      Sil
  3. Dolar ve altın değerlendirmesi... Açıkçası sizden başka böyle konuları işleyen bir blog görmemiştim. Değişik bir alan. Tebrik ediyorum sizi. Takibiniz için teşekkürler ben de sizi takibe aldım :)

    YanıtlaSil