Dolar yorumu ve Gram Altın | Blogdayazar

3 Aralık 2018 Pazartesi

Dolar yorumu ve Gram Altın

Dolar yorumu ve Gram Altin
 Merhaba, yeni bir Dolar  ve Gram Altın yorumu yazısıyla beraberiz. Bugün yine geride bıraktığımız haftada kur ve altın tarafına etki eden önemli gelişmeleri ve yeni hafta için beklentilerimizi paylaşacağız. Öncelikle Dolar ile başlayalım. Geçtiğimiz hafta FED Başkanından gelen açıklamalar Dolar Endeks'inde kayıplara neden oldu. Ayrıca FOMC toplantı tutanaklarının da bu düşüşü desteklediğini söyleyebiliriz. Yurt içindeki en önemli gelişme ise Ekim ayı Dış Ticaret rakamları oldu. Dış Ticaret Açığı yaklaşık %93'lük bir azalma gösterdi. Diğer taraftan MB Başkanı'nın enflasyon ve cari açık konusundaki pozitif açıklamaları da kur tarafında dalgalanmalara neden oldu. Ayrıca son dönemlerde gerilemeye devam eden ham Petrol fiyatları da kurdaki düşüşü desteklemeye devam etti. Yeni hafta için Dolar TL de takip edilecek en önemli veri Kasım ayı enflasyonu olacak. Diğer taraftan vize serbestisi ile ilgili gelişmeler, yurt dışında Amerikan PMI ve Tarım Dışı İstihdam rakamları da takip edilmesi gereken veriler arasında. 


Dolar yorumu ve Gram Altin



















 Teknik tarafta ise geçtiğimiz hafta 5,30 desteğini kıran Dolar TL'deki aşağı yönlü hareket yukarıda bahsettiğimiz veri akışıyla birlikte hızlandı ve daha önceki yorumlarda öngördüğümüz 5,13 seviyelerinde kendisine destek buldu. Önümüzdeki hafta için kur tarafında yine 5,30 seviyesi ilk takip edilmesi gereken seviye olarak karşımıza çıkmakta.  Olası yukarı yönlü hareketlerde 5,27 ve 5,33 önemli direnç direnç noktaları. Aşağı yönlü hareketlerde ise 5,15 altında kalıcılık görüldüğü takdirde 5,08 civarına kadar bir geri çekilme söz konusu olabilir.  Piyasalarda oluşan olumlu havayı da göz önüne aldığımızda  önümüzdeki hafta da  Dolar TL'de  TL lehine hareketler görülebileceğini söyleyebiliriz.







Gram Altın

 Geçen hafta FED Başkanı'nın konuşmasıyla birlikte hızlı bir yükseliş yaşayan ons altın FED tutanaklarıyla birlikte çıkışını sürdürdü. Bunların dışında Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan gerilim ile birlikte ons altın haftayı primli kapattı diyebiliriz. Ancak Cumartesi günü yapılan G-20 zirvesinde Amerika  ile Çin arasındaki antlaşma ons altında değer kaybına neden olabilir.  Öte yandan ons altının primli olmasına rağmen Gram Altın kur etkisiyle beraber düşüşünü sürdürmekte. Geçtiğimiz hafta özellikle olumlu yurt içi verileri ile değer kaybeden Dolar ile birlikte Gram Altın fiyatlarında geri çekilmeler yaşandı.

Gram Altin yorumu



















 Teknik olarak haftayı destek seviyesi olan 202'nin üzerinde kapatan Gram Altın için yeni haftada bu seviyenin krılıp krılmadığı takip edilmeli. Olası aşağı yönlü hareketlerde ise 197 destek konumunda.  Gram Altında eğer bir yükselişten söz etmek isteniyorsa 209 seviyesi üzerinde kalıcı hareketler gözlenmeli.

 Özetle, yeni haftada yurt dışında Amerikan PMI ve Tarım Dışı İstihdam verisi, yurt içinde Kasım ayı enflasyonu takip edilmesi gereken veriler olarak karşımıza çıkmakta.  Teknik tarafta Dolar TL için 5,30  Gram Altında ise 202 seviyesi önemli seviyeler diyerek yazımızı sonlandırıyoruz. Herkese bol kazançlar.

UYARI:  Burada yer alan yorum ve görüşler genel nitelikte olup, yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.
Grafik Kaynak: İnvesting

1 yorum:

  1. Sanırım bir süre daha düşüş devam edecek, ardından yükselmesi bekleniyor. Faydalı paylaşım için çok teşekkürler..

    YanıtlaSil